NavMenu

Preduzeće Fiting planira eksploataciju serpentinita na ležištu Rudine kod Čelinca sa 438.284 m3 bilansnih rezervi

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.09.2023. 12:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rtem/shutterstock.com)Ilustracija
Privredno društvo Fitinig je zainteresovano za koncesiju za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena serpentinita na ležištu Rudine u opštini Čelinac.

Na njihovu inicijativu Ministarstvo energetike i rudarstva je raspisalo javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena na ležištu koje se nalazi na oko 1,5 km sjeverno od regionalnog puta Čelinac-Kotor Varoš.

Projekat podrazumijeva eksploataciju tehničkog građevinskog kamena serpentinita na ležištu Rudine, opština Čelinac površinskom metodom otkopavanja, na način kojim se obezbjeđuje optimalno iskorišćavanje ležišta mineralne sirovine, bezbijednost ljudi objekata i imovine, a u skladu sa odobrenom tehničkom dokumentacijom.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 136.000 KM.

Ležište tehničkog građevinskog kamena serpentinita "Rudine" prema Elaboratu o rezervama raspolaže sa oko 438.284 m3 bilansnih rezervi A, B i C1 kategorije.

Ponuđač je dužan da uz ponudu dostavi Studiju opravdanosti dodjele koncesije sa elementima procjene zaštite životne sredine, izrađenu od strane privrednog društva ili drugog pravnog lica koje ispunjava uslove za izradu tehničke dokumentacije u oblasti rudarstva.

Koncesija se dodjeljuje na period do 30 godina, računajući od dana zaključenja ugovora o koncesiji.

Minimalni iznos jednokratne koncesiona naknada i koncesione naknade za korišćenje predmeta koncesije utvrđena je na osnovu Pravilnika o koncesionim naknadama i garancijama u oblasti elektroenergetike, energenata, rudarstva i geologije i sastoji se od:


  • koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 6. 800 KM i
  • koncesione naknada za korišćenje predmeta koncesije u iznosu od 0,30 KM/t.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja javnog poziva.

- Pokretanje postupka dodjele koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena serpentinita na ležištu "Rudine", opština Čelinac, iniciralo je privredno društvo Fiting d.o.o. Čelinac. Podnosiocu inicijative dodjeljuje se bonus za ponuđeno rješenje (tehnički i ekonomsko – finansijski aspekt) koji iznosi 10% od pripadajućih bodova po svim kriterijumima za vrednovanje ponuda - navodi se u pozivu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

Vlada KS podržala projekat daljinskog grijanja - Počinje procedura kreditnog zaduženja kod EBRD za radove vrijedne 50 mil EUR

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o usvajanju kapitalnog projekta "Sarajevo Toplane - daljinsko grijanje" kandidovanog od strane Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Kako je obrazložio resorni ministar Almira Bečarović, Ministarstvo je nakon održanih sastanaka s predstavnicima EBRD-a, usaglasilo dalje aktivnosti na implementaciji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.