NavMenu

Savox iz Milića uvođenjem CE znaka planira jači prodor na inostrano tržište

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.09.2023. 09:17
Komentari
Podeli

Pogon Savoxa u Milićima (Foto: Savox)Pogon Savoxa u Milićima

U okviru projektnih aktivnosti i redovnog obilaska članica, predstavnica Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine posjetila je kompaniju iz sektora drvne industrije Savox d.o.o. Milići. Tokom posjete, predstavljeni su proizvodni kapaciteti, asortiman proizvoda i planovi za naredni period.

Kompanija Savox d.o.o. učestvuje u projektu "Priprema MSP za uvođenje standarda kvalitete u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća", koji implementira Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH u okviru projekta "Napredna implementacija Akta o malom biznisu u BiH2EU – SBA u BiH2EU" koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska. Kompanija Savox je izvozno orijentisana, a cilj joj je da poveća svoje učešće na ino tržištu. Bavi se proizvodnjom montažnih kuća, drvene i alu stolarije, paleta, peleta i rezane građe.

Kompanija ima potrebu za uvođenjem CE znaka te se iz tog razloga prijavila za podršku Komore i učešće u šprojektu "Pripremu MSP za uvođenje standarda kvalitete u MSP s ciljem internacionalizacije preduzeća".

Uvođenjem CE znaka za finalni proizvod – komponente/dijelove montažnih kuća, ova kompanija očekuje postizanje dobre konkurentnosti na ino tržištu, saradnju sa novim ino partnerima i povećanje ino i ukupne prodaje. Takođe, očekuju i mogućnost ravnopravne kooperantske saradnje sa ino firmama, poboljšanje kvaliteta proizvoda te usklađivanje fabričke kontrole proizvodnje sa zahtjevima relevantnih standarda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

Vlada KS podržala projekat daljinskog grijanja - Počinje procedura kreditnog zaduženja kod EBRD za radove vrijedne 50 mil EUR

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o usvajanju kapitalnog projekta "Sarajevo Toplane - daljinsko grijanje" kandidovanog od strane Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Kako je obrazložio resorni ministar Almira Bečarović, Ministarstvo je nakon održanih sastanaka s predstavnicima EBRD-a, usaglasilo dalje aktivnosti na implementaciji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.