NavMenu

Zatvoren proizvodni pogon Prevent Grupacije u Bužimu

Izvor: Klix Ponedjeljak, 18.09.2023. 09:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)Ilustracija

Iz kompanije Prevent saopćili su da je uslijed posljedica inflacije, globalne ekonomske krize i promijenjenih uslova na tržištima gdje je Prevent Bužim najviše poslovao, a uz negativne ekonomske pokazatelje i stručne analize menadžment je bio primoran donijeti ovu tešku odluku o zatvaranja pogona.

Navode da je njihov fokus očuvanje radnih mjesta u stabilnim kompanijama Prevent Grupacije, koja zapošljava 3.400 uposlenika.

Tekstilna industrija je u cijelom svijetu pogođena i to se odražava na mnoge kompanije u svijetu a samim tim i u Bosni i Hercegovini.

- Prevent Grupacija nije jedina kompanija u našoj državi koja je pogođena inflacijom i globalnom krizom, i koja je prisiljena na drastične korake. Prevent je kompanija koja u potpunosti poštuje zakone i propise, te će pružiti potpunu podršku uposlenicima kako bi što lakše prevazišli ovaj tranzicijski period. Svi radnici će biti zbrinuti u skladu sa zakonima i propisima, te je procesu postupak isplate pripadajućih otpremnina i naknada.


Prevent Grupa će nastaviti da traži inovativne načine za prilagođavanje promenljivim ekonomskim uslovima kako bi ostala konkurentna i održiva organizacija - naveli su.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

Vlada KS podržala projekat daljinskog grijanja - Počinje procedura kreditnog zaduženja kod EBRD za radove vrijedne 50 mil EUR

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o usvajanju kapitalnog projekta "Sarajevo Toplane - daljinsko grijanje" kandidovanog od strane Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Kako je obrazložio resorni ministar Almira Bečarović, Ministarstvo je nakon održanih sastanaka s predstavnicima EBRD-a, usaglasilo dalje aktivnosti na implementaciji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.