NavMenu

Koje će biti granice vodnog dobra rijeke Lištice, elaborat na javnom uvidu

Izvor: eKapija Subota, 16.09.2023. 12:06
Komentari
Podeli
(Foto: Projektna dokumentacija)
Elaborat o utvrđivanju granice vodnog dobra rijeke Lištice za urbani dio grada Širokog Brijega, čiji je naručitelj Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke, nalazi se na javnom uvidu.

Elaborat možete pogledati OVDJE.

Pri izradi ovoga elaborata uzeti su u obzir trenutno važeći zakoni i pravilnici vezani za izradu elaborata, a koji su važeći na području ŽZH.

Također za izradu elaborata bila je potrebna baza BPKN-a iz koje su preuzeti podaci o parcelama, te grafički podaci za katastarsku općinu Lištica na kojoj je određena granica vodnog dobra.

U prilogu elaborata se nalazi popis parcela, sa nazivom parcele, službenom i tehničkom površinom i ostalim tehničkim detaljima o parcelama.

Granica vodnog dobra određena je lomnim točkama koje su sastavni dio ovoga elaborata, također granica vodnog dobra je određena na način da je granica vodnog dobra odmjerena minimalno 5 metara od granice predmetnih parcela u katastarskim općinama: Gornji Crnač, Gradac i Lištica, a sve na predmetnom vodotoku.

Granica vodnog dobra usklađena je na dijelovima parcela gdje su bila manja odstupanja od propisane udaljenosti od 5 metara. Ako je granica vodnog dobra manjim dijelom ulazila u susjednu parcelu, granica vodnog dobra je usklađena s granicom parcele. Također u slučajevima gdje je granica vodnog dobra pala na veći dio parcele gdje je ostala manja površina između granice vodnog dobra i granice susjedne parcele, vodno dobro je i u ovim slučajevima usklađeno na granicu katastarske parcele.

Utvrđivanje granice vodnog dobra za vodotok Lištica urađeno je na dionici od sjevernog dijela katastarske parcele 912 u katastarskoj općini Gradac, pa nizvodno do ušća u Ugrovaču.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

Vlada KS podržala projekat daljinskog grijanja - Počinje procedura kreditnog zaduženja kod EBRD za radove vrijedne 50 mil EUR

Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj redovnoj sjednici donijela Odluku o usvajanju kapitalnog projekta "Sarajevo Toplane - daljinsko grijanje" kandidovanog od strane Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS. Kako je obrazložio resorni ministar Almira Bečarović, Ministarstvo je nakon održanih sastanaka s predstavnicima EBRD-a, usaglasilo dalje aktivnosti na implementaciji

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.