NavMenu

Raste interes japanskih investitora: Mitsubishi ispituje bh. tržište

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.06.2011. 08:23
Komentari
Podeli

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA), Jelica Grujić, zajedno sa svojim saradnicima, održala je sastanak, danas 1. juna, sa marketing menadžerom Mitsubishi Heavy Industries Europe, Jiri Michaelek, koji je ovom prilikom predstavio aktivnosti preduzeća i interesirao se za uslove ulaganja u Bosni i Hercegovini.

Mitsubishi firma ima dugu tradiciju u proizvodnji automobila, generatora, brodova, industrijskih mašina i klima uređaja, a zainteresirana je za aktivnije učešće na našem tržištu i eventualno ulaganje u proizvodnju.

"Moramo priznati da u BiH nemamo značajnih japanskih stranih ulaganja, međutim, u posljednjih nekoliko godina, japanski investiori se sve više interesiraju kako za BiH tako i za region", istakla je Grujić.

Iz FIPA-e napominju da je i japanski gigant Mitsui iskazao interes za investiranje u bh. energetski sektor, te da japanski investitori, prije bilo kakve odluke o investiranju, detaljno analiziraju sve segmente poslovanja i dugo vremena im treba da donesu odluku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.