Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.06.2011.| 08:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raste interes japanskih investitora: Mitsubishi ispituje bh. tržište

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija Bosne i Hercegovine (FIPA), Jelica Grujić, zajedno sa svojim saradnicima, održala je sastanak, danas 1. juna, sa marketing menadžerom Mitsubishi Heavy Industries Europe, Jiri Michaelek, koji je ovom prilikom predstavio aktivnosti preduzeća i interesirao se za uslove ulaganja u Bosni i Hercegovini.

Mitsubishi firma ima dugu tradiciju u proizvodnji automobila, generatora, brodova, industrijskih mašina i klima uređaja, a zainteresirana je za aktivnije učešće na našem tržištu i eventualno ulaganje u proizvodnju.

"Moramo priznati da u BiH nemamo značajnih japanskih stranih ulaganja, međutim, u posljednjih nekoliko godina, japanski investiori se sve više interesiraju kako za BiH tako i za region", istakla je Grujić.

Iz FIPA-e napominju da je i japanski gigant Mitsui iskazao interes za investiranje u bh. energetski sektor, te da japanski investitori, prije bilo kakve odluke o investiranju, detaljno analiziraju sve segmente poslovanja i dugo vremena im treba da donesu odluku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.