NavMenu

Vlada za mjesec preuzima Jelšingrad

Izvor: Glas Srpske Petak, 27.05.2011. 09:06
Komentari
Podeli

Vlada RS trebalo bi u idućih 30 do 40 dana da preuzme imovinu Fabrike alatnih mašina (FAM) "Jelšingrad", najavili su juče predstavnici Vlade RS poslije razgovara sa bivšim radnicima ovog preduzeća.

"U toku je procedura za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i vjerujemo da bi Vlada kupljenu imovinu mogla da preuzme za 30 do 40 dana", rekao je pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Đuro Grbić.

Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Čedo Kovačević rekao je da će uplata doprinosa bivšim radnicima "Jelšingrada" biti okončana najkasnije do kraja godine.
Bivši radnik "Jelšingrada" Nedo Nikodinović istakao je da su radnici tražili u pismenoj formi obećanje koje im je dato u vezi sa povezivanjem radnog staža.

"Kada je u pitanju preuzimanje preduzeća, napravljeni su veliki pomaci u rješavanju pravnih pitanja i Vlada bi veoma brzo mogla da preuzme i registruje preduzeće. Imamo obećanje da će to biti u razumnom roku od mjesec do mjesec i po i vjerujemo da će to obećanje Vlada ispuniti", kazao je Nikodinović.

Potraživanja radnika FAM "Jelšingrad" po osnovu neisplaćenih plata iznose 2,4 miliona maraka.

Vlada RS je 14. oktobra prošle godine za 8.263.620 KM kupila cjelokupnu imovinu FAM "Jelšingrad", na drugoj ponovljenoj licitaciji u Okružnom privrednom sudu Banjaluka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.