NavMenu

Mali turistički projekti koji Hercegovini dižu krila

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.05.2011. 13:38
Komentari
Podeli

Zahvaljujući entuzijazmu članova Udruženja MK Herceg i pomoći UNDP-a Hercegovina bi ove godine mogla biti bh. top destinacija. Naime, završena su dva projekta, koja su se odnosila na uređenje ekološkog kampa i promociju turizma Hercegovine.

Projekti bi kako je za ekapija.ba kazao Emir Topuz iz Udruženja MK Herceg trebali znatno poboljšati turističku sliku Hercegovine, a samim tim i priliv turista bi trebao biti daleko veći.

Realizacija projekata trajala je dvije godine. Cilj projekta bio je razvoj turističkih kapaciteta na području Blagaja, promocija turističkih destinacija na području Blagaja i Mostara, unapređenje infrastrukture, poboljšanje promocije i razvoj eko turizma.

"Zahvaljujući ovim projektima očekujemo preokret u pozitivnom smjeru. Hercegovina ima potencijale. Na malom prostoru postoji 11 spomenika nulte kategorije. Zašto to ne pokazati? Ovo je interesantno područje u koje se može ulagati i zato smo se odlučili za razvoj turizma i proizvodnju ekološki zdrave hrane u Hercegovini", ističe Topuz.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.