NavMenu

"Microsoft" kupuje "Nokiu" za 30 milijardi dolara?

Izvor: Sinteza Invest Group Petak, 20.05.2011. 08:02
Komentari
Podeli

"Microsoft" bi za 30 milijardi USD mogao kupiti "Nokia" odjel za proizvodnju telefona, piše uticajni bloger Eldar Murtazin koji se u tehnološkom svijetu proslavio objavljivanjem povjerljivih informacija moćne finske kompanije. "Nokia" i "Microsoft" su počeli pregovore, mogli bi ih završiti do kraja ove godine. I jednima i drugima jako se žuri - otkrio je Murtazin.

"Microsoft" bi kupovinom "Nokia" konačno mogao proizvoditi mobilne telefone prema vlastitim željama. "Microsoft" i "Nokia" potpisali su prije mesec dana konačni ugovor o partnerstvu koji će rezultirati u novi globalni mobilni ekosistem uz korištenje dostignuća oba partnera. Kombinujući svoje snage u područjima hardvera i softvera, intelektualnog vlasništva, partnerstva s distributerima i operaterima, namjeravaju da izgrade jak portfolio proizvoda "Nokia" komunikatora baziranih na "Windows Phone" uređajima.

Bloger je nedavno predvidio i prvi objavio da će "Nokia" otpustiti izvršnog direktora Olli-Pekka Kallasvuoa. Krajem 2010. je napisao da će "Nokia" predstaviti novu liniju mobilnih telefona baziranih na "Windows operativnom sistemu, da bi šef "Nokie", Stephen Elop dva mjeseca kasnije najavio da "Nokia" kreće u veliki projekt, izradu "Windows Phone" uređaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.