Izvor: eKapija | Srijeda, 18.05.2011.| 14:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Sarajevu održani seminari o standardima za mala i srednja preduzeća u BiH

(Foto: b)

U okviru projekta "Seminari i treninzi o standardima za mala i srednja preduzeća u BiH", kojeg podržavaju USAID-Sida FIRMA projekat i Vanjskotrgovinska komora BiH/ Institut za edukaciju (ECOS), u Sarajevu su 17. i 18.maja 2011. godine održani seminari za ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP i FSC+CoC i seminar za CE označavanje i EU direktive.

Seminaru su prisustvovali vlasnici, menadžeri kompanija, individualni konsultanti i drugi zainteresirani iz oblasti lake metaloprerađivačke industrije, drvne industrije i turizma.

Prvi dan u prijepodnevnim satima održan je seminar za ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 na kojem su prisustvovali predstavnici 40 kompanija. U poslijepodnevnim satima su održane dvije radionice, jedna za firme iz drvne industrije na kojoj se govorilo o FSC i CoC standardu, a na drugoj radionici su učestvovali polaznici iz oblasti turizma a tema je bila HACCP. Predavači na seminarima su istaknuti stručnjaci iz ovih oblasti mr. Mara Bokić. dr. Husejin Keran i mr. Goran Brčkalović.

Drugi dan održan je seminar "CE označavanje i EU direktive" namijenjen lakoj metaloprerađivačkoji i drvnoj industriji na kojoj je učestvovalo 35 predstavnika kompanija i individualnih konsultanata. Predavači na seminaru za CE označavanje i EU direktive u oblastima lake metaloprerađivačke industrije i drvoprerađivačke industrije bili su Seid Jažić i mr. Mara Bokić.

Naredni seminar pod pokroviteljstvom USAID-Sida FIRMA projekta i Vanjskotrgovinske komore BiH / Instituta za edukaciju (ECOS), za ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, HACCP i FSC+CoC bit će održan u Banjoj Luci 02. juna 2011. godine u Hotel „Bosna“. Seminar za CE označavanje i EU direktive bit će održan na dvije lokacije, i to u Banjoj Luci 03.06.2011. godine u Hotel „Bosna“ te u Tuzli 06. juna 2011. godine u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

Učesnici koji budu prisustvovali seminarima imat će mogućnost prijave na drugi dio besplatne obuke "Trening trenera" za oblasti ISO standardi, HACCP i CE znak, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.