NavMenu

Pass Automotive u Zvorniku proizvodiće oko 900.000 autodijelova godišnje

Izvor: eKapija Utorak, 18.07.2023. 14:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)Ilustracija
Preduzeće Pass Automotive iz Zvornika planira da u svom pogonu u Karakaju proizvodi 900.000 autodijeloova godišnje.

Navedeno je to u zahtjevu za prethodnu procjenu uticaja na životnu sredinu za projekat proizvodnje pribora za motorna vozila koji je preduzeće podnijelo Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS a izradio Preventa iz Ugljevika.

U novom poslovno-proizvodnom objektu predviđena je proizvodnja gumenih ugaonih crijeva za automobile promjera od 4mm od 50mm.

Nosilac izrade Preventa iz Ugljevika, a ukupna površina posjeda gazdinstva iznosi 0,99 ha.

Predmetna parcela nalazi se u naselju Karakaj, na oko 100 m udaljenosti od magistralnog puta Zvornik-Bijeljina. Lokacija postrojenja formirana je na potezu ADA, na katastarskoj parceli br. 7305 K.O. Zvarnik. Objekti su izgrađeni kao stalni objekti, sistemom čvrste gradnje.

Na predmetnoj lokaciji izgrađena je portirnica, proizvodna postrojenja i kancelarijski prostor, postrojenje za tretriranje otpadnih voda i jedan elektro-energetski objekat.

Karakteristike proizvodnih objekata:

- Površina objekata: jedan 1.125 m2 i drugi 4.459 m2,
- Vertikalni gabariti objekata: P (prizemlje),
- Karakter objekata: stalni,
- Sadržaj objekata: poslovanje i proizvodnja,

Dva objekta su klasifikovana kao ostali objekti sa površinama 36 m2 i 49 m2, elektro-energetski objekat površine 14 m2 i zemljištem uz privredni objekat površine 4.220 m2, što ukupno čini 9.903 m2.


Sama lokacija ima veoma povoljne uslove za predmetnu proizvodnu delatnost, s obzirom da su na istoj već izgrađeni infrastrukturni objekti neophodni za nesmetan rad postrojenja, a parcela ima dovoljnu površinu za redovnu upotrebu i korišćenje postojećih objekata i pratećih sadržaja.

Lokacija ima dobru saobraćajnu povezanost sa okruženjem u kome se nalazi, ističe se u podnijetom zahtjevu.

Zainteresovana javnost može da izvrši uvid u sadržinu zahtjeva na internet stranici Ministarstva i dostavi svoje mišljenje u roku od 15 dana.

S.T.


Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.11.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Ministarstvo energetike i rudarstva RS dodijeljuje podsticaje od 2 mil KM - Prijave do 6. decembra

Ministarstvo energetike i rudarstva RS raspisalo je javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja u iznosu od 2 mil KM. Dodijeljena sredstva podsticaja predstavljaju državnu pomoć male vrijednosti koja se može dodijeliti jednom privrednom društvu i koja ne može preći iznos od 390.000 КM (računajući period od tri fiskalne godine, tekuća i dvije prethodne). Podsticaji su planirani budžetom Republike Srpske za 2023. godinu, u okviru

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.