NavMenu

Počinje manifestacija "Dan rijeke Une - 17. maj"

Izvor: eKapija Petak, 13.05.2011. 11:51
Komentari
Podeli

Bogat i sadržajan program obilježavanja manifestacije "Dan rijeke Une - 17. maj" ove godine će biti organiziran u više dana - od 14.05. kad bi trebale početi pješačke ture do 18.05. kad bi se trebala održati dječija olimpijada.

U Privrednoj komori USK prošle sedmice održan je i sastanak koordinacionog odbora za obilježavanje manifestacije "Dan rijeke Une - 17. maj" . Sastanak su organizirali Društvo "Unski smaragdi" i Privredna komora Unsko-sanskog kantona".

U Programu obilježavanja "Dana rijeke Une - 17. maja", će se na programu naći već tradicionalna škola malih slikara i olimpijada - dječja sportska parada sa 5 disciplina i jednom novom disciplinom iznenađenja koju će prirediti djeca uzrasta 5 i 6 godina organizirana u dječje vrtiće.

Bit će održana i tri projekta "stazama zdravlja" u organizaciji Sportskog saveza Bihać - poribljavanje rijeke Une, natjecanje pionira u ulovu ribe u organizaciji Ribolovnog saveza Bihać, te natjecanje učenika u osnovnim i srednjim školama za najbolji literarni i likovni rad, nagradni rafting za najbolje sudionike ovog natjecanja; plesne koreografije najmlađih članova studija MIS; muzičke točke za svečanu akademiju u izvođenju najboljih učenika srednje Umjetničke škole Bihać.

Planirane su i pješačke ture u organizaciji Planinarskog društva "Horizont" Bihać koje će imati i igraonice, te edukacijske aktivnosti predviđene na stajalištima - edukacije za zaštitu od mina i pružanja prve pomoći unesrećenim osobama. Poseban događaj ove godine je vezan za moto ovogodišnje manifestacije obilježavanja Dana rijeke Une, a to je: "Una - Nacionalni park". Naime, od ove godine centralna manifestacija proslave Dana rijeke Une održavat će se na Štrbačkom buku, kako je dogovoreno s novim direktorom NP "Una" Amarildom Mulićem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.