Izvor: eKapija | Četvrtak, 12.05.2011.| 12:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Mediafest" u Banjaluci od 9. do 12. juna

Festival medija "Mediafest", koji će biti nezaobilazno mjesto na karti medijske i komunikacijske elite, održaće se od 9. do 12. juna u Banjaluci na više lokacija.

Mediafest je edukativno-zabavno-takmičarski festival medijske i marketing industrije regionalnog karaktera, specifičan po tome što se u potpunosti održava na otvorenom.

Ova činjenica kao i takmičarski dio u adrenalinskim sportovima čine ga jedinstvenim događajem u ovom dijelu Evrope.

Edukativni dio festivala će kroz predavanja eminentnih stručnjaka, debate, radionice, media kampus za nove talente, obrađivati aktuelne teme vezane za novinarstvo, marketing, konvencionalne i nove medije i nezaobilazna "Noć reklamoždera".

Takmičenjem u Raftingu, Paintball-u, Paraglaiding-u i Quadcup-u učesnicima se omogućuje jačanje timskog duha kroz adrenalinski team building.

U okviru Festivala organizatori pokreću i Talent koloniju sa ciljem da srednjoškolcima i studentima pomognu u njihovoj profesionalnoj orijentaciji, omoguće im sticanje određenih praktičnih znanja, te ih povežu sa potencijalnim korisnicima njihovih usluga.

Program

Festival će se, dva dana i tri noći održavati na banjalučkoj tvrđavi Kastel, Krupi na Vrbasu i najatraktivnijim lokacijama Vrbasa.

Organizatori će ugostiti Emira Kusturicu & The No Smoking Orechestra, koji će podići zavjesu festivala te jednog od najpoznatijih svjetskih dizajnera Karima Rašida. Dio festivala biće i Džonatan Grubert, Ivan Stanković, Vladimir Rešner, Daniel Ekerman, Denis Latin, Vedran Strukar, Olivera Kovačević, Gordana Suša, Dragan Marinković Maca, Vlatka Pokos I drugi.

Dobri ljudi, pozitivna energija, tri muzička spektakla do jutra, The night of the Adeaters by Jean Marie Boursicot, uživanje u roštiljadi i piću u predivnom ambijentu Tvrđave i rijeke, garantuju dobru zabavu i mogućnost novih kontakata.

Organizator festivala je kompanija „Metromedia“ iz Banjaluke. Pokrovitelj je Vlada RS i Grad Banjaluka, a generalni medijski pokrovitelj je RTRS i BHT1.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.