NavMenu

TE Tuzla: Raspisan tender revizije uređenja lokacije za izgradnju Bloka 7

Izvor: eKapija Srijeda, 11.05.2011. 09:35
Komentari
Podeli

JP Elektroprivreda BiH raspisala je tender za nabavku usluga revizije projekta uređenja lokacije za izgradnju Bloka 7 u TE Tuzla. Rok završetka radova po tenderu je 30 dana.

Izgradnja Bloka 7 u TE Tuzla smatra se jednim od najkompleksnijih, ali i najambicioznih projekata od kojeg će višestruku korist imati svi. Troškovi projekta procijenjeni su na 745 miliona eura, a za razvoj i izgradnju bit će potrebno sedam godina. Blok 7 u TE Tuzla trebao bi imati instalisanu snagu od 450 MW.

Za Blok 7 TE Tuzla već je izdata okolišna dozvola u kojoj su precizno navedene mjere koje EPBiH mora poduzeti radi ublažavanja mogućih negativnih efekata u fazi izgradnje bloka 7 na kvalitetu zraka, vode i zemljišta, uticaja na stanovništvo, floru i faunu, na kulturno-historijsko i arheološko naslijeđe.

Inače, okolinska dozvola jedan je od redovnih poslova i obaveza EPBiH u pripremi realizacije ambicioznih investicionih planova do 2030. godine među kojima je, kao najveća i najvažnija investicija u blok 7 TE "Tuzla".

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.