NavMenu

Holivudska glumica i pjevačica Jurnee Smollett u posjeti BiH

Izvor: eKapija Utorak, 10.05.2011. 10:05
Komentari
Podeli

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država sa zadovoljstvom najavljuje posjetu Jurnee Smollett, poznate holivudske glumice i pjevačice koja će održati niz susreta sa mladim ljudima u Bosni i Hercegovini u periodu od 9.-11. maja 2011. godine u pratnji svoga supruga, muzičara Josiahe Bella.

Tokom posjete Mostaru i Sarajevu, a u sklopu nastojanja Ambasade SAD-a da promovira angažman mladih i kulturu, Smollett će govoriti mladima o svom radu kao glumice i humanitarne radnice i dotaknut će se važne uloge koju mladi ljudi igraju u izazivanju promjena u svom društvu.

Glumačka karijera Smollett uključuje i naslovnu ulogu u filmu Denzela Washingtona iz 2007. godine "The Great Debaters". Također je poznata po svojim ulogama u televizijskim serijama The Defenders (Obrana), Friday Night Lights, and Cosby. Smollett je najmlađa članica odbora Umjetnici za novu Južnu Afriku (ANSA), neprofitne organizacije koja djeluje u SAD-u i Južnoj Africi s ciljem borbe protiv HIV/AIDS-a, unaprijeđenja ljudskih prava i jednakosti, zaštite prava na glasanje, obrazovanje i pružanje nadahnuća djeci koja su postala siročad zbog AIDS-a, ali i svoj ugroženoj djeci i mladima.

Radionice:

Utorak, 10. maj - MOSTAR
11:30 Prezentacija za srednjoškolce učenike Gimnazije Mostar
Mjesto: Američki kutak Mostar.
13:00 Predavanje i razgovor sa studentima Odsjeka za glumu i Odsjeka za engleski jezik, Fakulteta humanističkih nauka, Univerzitet Džemal Bijedić.
Mjesto: Amfiteatar Fakulteta humanističkih nauka, Univerzitet Džemal Bijedić.
15:30 Radionica/prezentacija o pisanju pjesama i muzičkoj produkciji u Muzičkom centru Pavarotti.
Srijeda, 11. maj - SARAJEVO
09:30 Razgovor sa učenicima srednje škole
Mjesto: Druga gimnazija Sarajevo
11:15 Razgovor sa studentima Američkog univerziteta
Mjesto: Američki univerzitet Sarajevo

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.