Izvor: Fena | Petak, 06.05.2011.| 07:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

USAID: Saradnja za razvoj interne revizije

(Foto: b)

Direktor u misiji Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Allan Reed i predsjednica Upravnog odbora Instituta za internu reviziju u BiH Ankica Kolobarić potpisat će u petak u Sarajevu pismo namjere u okviru USAID-ovog projekta Partnerstvo za unapređenje ekonomskih reformi (PARE), najavljeno je iz USAID-a.

Pismom namjere USAID gradi partnerstvo s Institutom za internu reviziju u BiH i osigurava pomoć internoj reviziji javnih preduzeća, saopćeno je.

Cilj je ostvarivanje politika, procedura i profesionalnih standarda koji će omogućavati da Institut ubuduće asistira javnom sektoru u postizanju njegovih ciljeva, očuvanju stručnih dostignuća te jačanju samog javnog sektora u BiH.

USAID-ov projekt PARE kreiran je da pomogne jačanje regulatornog okvira za sektor finansijskih usluga, unaprijedi finansijsku administraciju javnih resursa i stvori povoljno okruženje za investiranje i razvoj privatnog sektora na osnovu ciljane pomoći na bazi potreba.

Do danas je Vlada SAD putem USAID-a osigurala više od milijardu dolara za podršku ekonomskom, demokratskom i socijalnom napretku Bosne i Hercegovine.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.