NavMenu

Bh. maline osvajaju tursko tržište

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.05.2011. 14:42
Komentari
Podeli

Kompanija Čolakcommerc Export-Import iz Prozor-Rame krajem prošlog mjeseca isporučila je prve tone malina za tursko tržište.

"Radi se o prvom izvozu bh. malina na tursko tržište. Prva pošiljka je bila negdje oko 20 tona, a tokom ove godine planiramo izvoz od 300 tona maline na ovo tržište", kaže nam Kasim Čolak, direktor ove firme. Sa turskim partnerom Kalkan Organik Tarim Urunleri kompanijom već su potpisali ugovor.

Koliki je ovo uspjeh pokazuje i činjenica da je izvoz ovih proizvoda na tursko tržište kompliciran proces koji je zatjevao dugo vremena.

Kompanija se neće zaustaviti samo na malinama. Već su dogovorili i izvoz borovnice, te plantažne kupine na ovo veliko tržište. Prema procjenama, ukupan izvoz ovih proizvoda, bi trebao iznositi oko 500 tona na godinu.

Inače, ova kompanija, osim turskog, svoje proizvode plasira i na tržište Europe. Osim malina, kupina i borovnica bave se i izvozom šumskih jagoda i gljiva, a godišnje prosječno izvezu ukupno 1000 tona svojih proizvoda.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.