NavMenu

Cinema City: Od 05. maja "Paklene ulice", "Zduhač znači avantura" i "Agora"

Izvor: eKapija Srijeda, 04.05.2011. 14:56
Komentari
Podeli

Nakon dugog prazničkog prvomajskog vikenda, multiplex Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje čak tri nova filmska naslova iz najaktuelnije Američke, svjetske i lokalne produkcije, najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Svjetsku pretpremijeru najočekivanijeg filma godine, Svjetsku premijeru novog 3D spektakla i BH premijeru najgledanijeg turskog filma 2011. godine, te nastavlja održavanje nove usluge Ladies Night svakog utorka uvečer sa novom ponudom za 10. maj.

Program Cinema City od 05. aprila predvodi novi nastavak blockbuster akcionog serijala "Paklene ulice 5" (Fast Five). Još davne 2001. godine Rob Cohen je napravio revoluciju akcije sa filmom "Brzi i žestoki" koji je samo na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od preko 150 miliona dolara. Junaci originalnog filma Vin Diesel i Paul Walker dosegli su status akcionih zvijezda novog milenija i seks simbola pa je serijal doživio snimanje još tri nastavka u proteklih devet godina koji su svi redom postigli sjajan uspjeh na svijetskim kino blagajnama i predstavili neke nove junake kao što su afroamerički ljepotan Tyrese Gibson i reper Ludacris. Svi oni pojačani glavnom ženskom zvijezdom iz originalnog filma, prelijepom Jordanom Brewster igraju u novom nastavku serijala koji obečava žestoku akciju i vrhunsku zabavu. U filmu kojeg rediteljski potpisuje Justin Lin, tvorac trećeg i četvrtog nastavka serijala glavnu novopridošlicu u svezvijezdanu glumačku ekipu čini jedan od najvećih akcionih starova Holivuda Dwayne "The rock" Johnsonom, kojeg smo nedavno gledali u još jednom akcionom spektaklu na četiri točka "Faster".

U novom nastavku, bivši policajac Brajan O’Koner udružuje se s bivšim zatvorenikom Domom Toretom na suprotnoj strani zakona pri sastavljanju ekipe elitnih trkača kako bi izvršili pljačku života u Rio De Janeiru dok ih proganja beskrupulozni šef narko kartela i uporni i sposobni FBI agent Luke Hobbs...

Cinema City od 05. maja na repertoar donosi pravu poslasticu za mlade generacije gledatelja u vidu komedije "Zduhač znači avantura". Riječ je u koprodukciji Aquarius Ogilvyja iz Banjaluke i Rekreativne produkcije iz Beograda, koja pod rediteljskom palicom mladog beogradskog autora Milorada Milinkovića, tvorca hitova "Mrtav ladan" i "Čitulja za Eskobara" spaja plejadu mladih i super talentovanih glumaca sa naših prostora predvođenih Zoranom Vidovićem i Jelisavetom Orašanin sa veteranima balkanske komedije Nikolom Kojom, Srđanom Todorovićem i Markom Gverom. Urnebesna Road komedija proteklog je vikenda otvorena u Banja Luci na prvom mjestu top liste najgledanijih filmova u BiH sa 1500 gledatelja dok je u susjednoj Srbiji u prvih 15 dana prikazivanja ostvarila rezultat od preko 20.000 gledatelja.

Radnja filma kreće kada mladić Nenad i njegov rođak iz Beograda, Uroš, sa djevojkama Marijom i Sindi, koje su Uroševe drugarice iz razreda sreću se sasvim slučajno, pa putu prema Banjaluci. Paralelno sa njima, još jedna ekipa predvođena Maksom kreće na Demofest. Ekipu čine dva mladića, fanovi Demofesta, i jedan tezgaroški bend te svi prolaze kroz razne zgode i nezgode vođeni prisustvom mitskog bića Zduhač...

Cinema City od 05. maja za ozbiljnu filmsku publiku na repertoar donosi sjajni istorijski spektakl "Agora". Riječ je o novom rediteljskom ostvarenju kultnog španskog autora Alejandra Amenabara, tvorca klasika "Oči širom otvorene" i "Život je more" u kome u naslovnoj ulozi gledamo prelijepu Rachel Weisz, osvajačicu Oskara i junakinju hit serijala "Mumija". Glumačku ekipu filma koji je osvojio nepodjeljenje hvalospjeve kritike i publike po Festivalima širom svijeta zaokružuju Max Minghella, jedan od mladih junaka klasika "Društvena mreža" i Oscar Isaac, koga smo gledali u još jednom spetaklu "Robin Hood".

Radnja filma je u Alexandriji 391.godine gdje naučnica Hypatia predaje astronomiju, matematiku i fiziku. a njen student Orestes i njen lični rob Davus su zaljubljeni u nju. Dvadeset godina kasnije Orestes je gradski vođa a ima nestabilan dogovor sa Kršćanima koje vodi Ciryl. Kršćani žude za javnim moralom a kao prepreku vide Židove i žene. Hypatia nema vjerskih pobuda, ali da li u takvom svijetu uopšte ima mjesta za nju...

Od 05. maja kreće pretprodaja ulaznica za Svjetsku pretpremijeru jednog od najočekivanijih filmova 2011. godine, avanturističkog spektakla "Pirati s Kariba: Nepoznate plime". Četvrti nastavak blockbuster serijala kojeg je vrhunskom 3D tehnologijom na veliki ekran donio Rob Marshall, oskarom nagrađeni tvorac klasika "Chicago", a u kome pored neponovljivog Johnny Deppa u ulozi kapetana Jacka Sparrowa gledamo španjolsku ljepoticu Penelope Cruz, te veterane Geoffreya Rusha i Iana McShanea svoju će Svjetsku pretpremijeru doživjeti 17. maja u dvorani 1 multiplexa Cinema City u 20:00 sati.

Za tu priliku Cinema City je pripremio posebni piratski combo paket u kojem najveći fanovi koji žele prvi pogledati ovaj spektakl mogu kupiti ulaznicu, srednje kokice i Coca Cola 0’5 l po cijeni od 12 KM.

Od 05. maja kreće pretprodaja ulaznica za još jednu 3D svjetsku premijeru, ovaj put Horor SF spektakla "Sveti Ratnik" u kojem junak blockbustera "Da Vinči Kod" i akcije "Legija", sjajni britanac Paul Bettanny igra svetog ratnika koji kreće u osvetu protiv vampira koji su oteli njegove najbliže. "Sveti ratnik 3D" na repertoar Cinema City dolazi 12. maja zajedno sa najgledanijim turskim filmom 2011. godine, akcionim spektaklom "Dolina Vukova: Palestina" koji je od 28.januara u Turskoj imao preko 2,5 miliona gledatelja.

Necati Sasmaz, glavni junak istoimene TV Serije predvodi grupu turskih specijalaca koji u Palestini pokušavaju doći do izraelskog generala odgovornog za pokolj humanitarnih radnika u konvoju za Hebron.

Cinema City nastavlja sa uslugom Ladies Night u kojoj svakog utorka dame imaju svoje posebno večer u multiplexu Cinema City uz specijalnu ponudu u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara multiplexa Cinema City mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM. Za utorak 10. maj Cafe Bar je pripremio širok izbor bezalkoholnih koktela dok sa ulaznicom za Ladies Night dame mogu u prodajnim salonima Skiny i Mak Zara u BBI Centru ostvariti popust od 20% na kupovinu proizvoda i osvojiti poklon bonove za ove prodajne salone.

Sve informacije oko pretprodaje ulaznica za Svjetsku pretpremijeru "Pirati s Kariba: Nepoznate plime" promotivne akcije Ladies Night, pretprodaje ulaznica za film "Sveti Ratnik", usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.