NavMenu

Pierre Cardin prodaje svoj biznis za milijardu eura

Izvor: Fena Srijeda, 04.05.2011. 11:22
Komentari
Podeli

Čuveni francuski modni kreator Pierre Cardin odlučio je da proda svoj biznis za milijardu eura (1,4 milijardi dolara), ali namjerava da ostane u poslu kao kreativni direktor, prenosi "Wall Street journal".

Američki finansijski dnevnik navodi da se 88-godišnji vlasnik modne kuće "Pierre Cardin" odlučio za njenu prodaju jer nema nasljednika, dodajući da za sada nije poznato ko će biti njen novi vlasnik.

Cardin je u intervjuu za "Wall Street journal", rekao da se dosad sastajao s investitorima iz Engleske, Kine i SAD-a.

Vrijednost svjetski poznate francuske modne kuće bankarski analitičari procjenjuju na oko 200 miliona eura. Sam Cardin je priznao da mu nije poznata precizna finansijska vrijednost njegovog biznisa.

Poslije prodaje modne kuće, vitalni modni kreator ne želi da ode u penziju, iako je već u devetoj deceniji života, te planira da ostane u kompaniji kao kreativni direktor, prenosi Tanjug.

Prije nekoliko godina Cardin je već namjeravao da proda svoj biznis za 500 miliona eura, ali se tada kupac nije pojavio. Grupa kineskih kompanija je 2009. godine željela da kupi brend "Pierre Cardin" za 200 miliona eura, ali čuveni kreator nije namjeravao da za tu sumu proda svoje životno djelo.

Osnovana u Francuskoj 1950. godine, kompanija je za šest decenija poslovanja radila ne samo kolekcije ženske i muške odjeće, već je kreirala i enterijere za automobile.

Proizvodi pod brendom "Pierre Cardin" izrađuju se u 140 zemalja svijeta, na osnovu 800 licenci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.