Izvor: Fena | Utorak, 26.04.2011.| 09:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

National Geographic Istru uvrstio u najbolja odredišta 2011.

(Foto: b)

Časopis National Geographic preporučuje Istru kao jednu od deset najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu za ljetovanje u 2011.

Više od 40 plaža 500 kilometara duge obale Istre zaslužilo je Plavu zastavu za kvalitetu mora i očuvanje okoliša, obrazložio je National Geographic u svom prilogu na svojim internetskim stranicama.

Medulinska rivijera na jugu Istre za istraživanje nudi sedamdesetak kilometara obale, srednjevjekovna naselja na brdima, drevne ruševine a južno od Medulina nalazi se Rt Kamenjak, piše National Geographic ističući prirodne ljepote tog područja. National Geographic u kratkom prilogu preporučuje i posjet Puli i pulskoj areni.

Pored Istre urednici rubrike putovanja National Geographica preporučuju okrug Muskoka kanadske države Ontario, argentinsku Patagoniju, otočje San Juan u američkoj državi Washington, Minneapolis, nacionalni park Glacier Bay na Aljasci, posjet Cardiffu u Walesu i stockholmskom arhipelagu u Švedskoj, portugalskim Azorima i honduraškom Roatanu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.