NavMenu

"Park" čisti divlju deponiju u blizini porodilišta i pedijatrije na Jezeru

Izvor: eKapija Petak, 22.04.2011. 13:17
Komentari
Podeli

Gomile smeća, fekalije i samoniklo šiblje i grmlje u blizini obnovljenih zgrada ginekologije (Zehra Muidović) i pedijatrije na Jezeru, neće više predstavljati opasnost i biti mogući izvor zaraze za prolaznike koji svakodnevno dolaze u ove objekte, ali i srednjoškolce obližnje škole. Naime, preduzeće "Park" na zahtjev Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo otpočelo je akciju čišćenja zapuštene površine pretvorene u divlju deponiju koja se nalazi u neposrednoj blizini ovih objekata.

Od jučer su radnici preduzeća "Park" na terenu i samo za jedan dan prikupili su i odvezli nekoliko kamiona svakoraznog smeća i otpada (plastike, metala, šiblja, grana, građevinskog otpada i sl.) koji se na ovom prostoru skupljao tokom rata, ali i u poslijeratnom periodu.

Zbog samog sadržaja smeća, odnosno opasnosti s kojom se susreću radnici "Park"-a tokom čišćenja, najprije se pristupilo mašinskom čišćenju, odnosno skidanju površinskog sloja, a nakon toga radnici će i ručno prikupiti preostali i sitni otpad. Planirano je i obrezivanje postojeći mladih stabala jasena i platana, te grmlja, kao i grubo planiranje terena.

S obzirom na količinu otpada koji se nalazi na površini od 1.320 m2 radovi čišćenja, uređenja i odvoza otpada trajat će nekoliko dana, a trebali bi biti završeni do kraja naredne sedmice, saopćeno je iz KJKP "Park".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.