NavMenu

Air Serbia uspostavila direktne letove za Krakov i Varnu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 05.06.2023. 15:20
Komentari
Podeli
Krakov (Foto: Severinus Dewantara/Unsplash)Krakov
Er Srbija je sinoć, letom JU638, pokrenula direktne letove između Beograda i Krakova, a noćas, letom JU 136, sezonsku liniju između Beograda i Varne. Do grada na reci Visli u Poljskoj, nacionalna avio-kompanija će saobraćati četiri puta nedeljno, svakog ponedeljka, srede, petka i nedjelje. Do grada u Bugarskoj, Er Srbija će takođe letjeti četiri puta nedjeljno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Inauguracioni letovi svečano su dočekani na aerodromu Jovan Pavle II, smeštenom 11 kilometara zapadno od centra Krakova, odnosno na aerodromu Varna, koji se nalazi samo sedam kilometara od centra tog grada.

- Turiste koji uživaju u istraživanju evropskih metropola sigurno će obradovati naša nova redovna linija do Krakova. Sada su u prilici da za samo dva sata, udobnim avionima Er Srbije stignu u jedan od najstarijih gradova u Poljskoj. I susedna Bugarska nudi brojna zanimljiva mesta za odmor. Među njima se posebno izdvaja Varna, koju neretko nazivaju "morskom prestonicom Bugarske". Do tog grada na Crnom moru letjećemo tokom cijele ljetnje sezone. Možda će upravo direktna veza između Beograda i Varne doprineti da se prilikom izbora mesta za letovanje putnici opredele upravo za taj bugarski grad - izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.


Najveći srednjovjekovni trg u Evropi i najstarije obrađeno zlato na svijetu

Nacionalna avio-kompanija predlaže da tokom boravka u Krakovu ne propustite impozantne, gotičke kupole bazilike Svete Marije, kao i Rinek Głovni, najveći srednjovjekovni trg u Evropi. U starom tržnom centru Cloth Hall, za koji se često tvrdi da je najstariji na svijetu kupite suvenire, a u nekom od barova ili restorana isprobajte tradicionalne kobasice i domaća pića. Iznad starog dijela grada nalazi se Toranj gradske kuće, koji datira iz 15. vijeka i sa koga se pruža neverovatan panoramski pogled.

Od Krakova, preko Beograda, putnici će imati odličnu povezanost sa Ankarom, Atinom, Bukureštom, Istanbulom, Larnakom, Ljubljanom, Napuljom, Podgoricom, Rimom, Sofijom, Solunom, Tivtom, Zagrebom i drugim gradovima iz mreže Er Srbije.

Varna je smeštena duž obale Crnog mora i Varnenskog jezera i najveći je grad u severoistočnoj Bugarskoj. Pored brojnih kulturnih znamenitosti, poseban kuriozitet predstavlja činjenica da se najstarije obrađeno zlato na svetu čuva upravo u Arheološkom muzeju tog grada. Region Varne poznat je po čistom moru, sitnom pesku i prijatnoj klimi.

Od Varne, preko Beograda, putnici će imati dobru povezanost sa velikim brojem destinacija u mreži Er Srbije, poput Amsterdama, Beča, Berlina, Bolonje, Ciriha, Diseldorfa, Frankfurta, Hamburga, Kopenhagena, Ljubljane, Njujorka, Osla, Podgorice, Praga, Rima, Venecije i Zagreba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.