NavMenu

Donacijom mlijeka Lactalis BH pomogao socijalno ugroženima

Izvor: eKapija Petak, 02.06.2023. 08:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Clive Chilvers/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Lactalis BH donacijom Dukat mlijeka obradovala je korisnike projekata Pomozi.ba u stanju socijalne potrebe.

Ova vrijedna donacija osnovne prehrambene namirnice, važne za cijele porodice omogućit će da mlijeko dobije oko 1.500 ljudi, korisnika projekata "Obrok za sve" i "Mjesečni paketi". U sklopu mjesečnih paketa pojedincima i porodicama ćemo dijeliti po paket mlijeka, a preostali dio korisnicima projekta "Obrok za sve".

- Novu u nizu naših humanitarnih akcija upriličili smo baš na Svjetski dan mlijeka, koji se obilježava upravo da bi se skrenula pažnja na ovu vrlo važnu i zdravu namirnicu. Željeli smo učiniti više na podizanju svijesti javnosti i omogućiti da socijalno ranjive kategorije, kojima pomaže humanitarna organizacija Pomozi.ba, u narednom periodu imaju osigurane pakete mlijeka - poručio je ovim povodom marketing direktor Lactalis BH Dino Bajrić.

Lactalis BH sa mljekarom u Gradačcu je dio globalne Lactalis Grupe, svjetskog lidera u mliječnoj industriji. U Bosni i Hercegovini su prepoznatljivi po velikom srcu koje pokazuju prema sugrađanima kojima je to najpotrebnije. Njihova donacija pomoći će "Obrok za sve", stalnom i jednom od najvećih projekata u BiH, u sklopu kojeg Pomozi.ba isporuči više od 1.000 obroka dnevno. U okviru ovog projekta pruža se podrška i manjim lokalnim kuhinjama, kako bi ojačali njihov status u lokalnoj zajednici. Također, Dukat mlijeko će upotpuniti pakete prehrambenih i higijenskih proizvoda Pomozi.ba koje prima 120 pojedinaca i porodica u stanju socijalne ugroženosti.

Ovaj projekt može se podržati pozivom na trajni humanitarni broj 17001, kojim se doniraju 2 KM, kao i putem web stranice www.pomoziba.org i standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.