NavMenu

Nautički stil - Kako usvojiti vrhunski ljetnji trend?

Izvor: Ženski magazin Petak, 02.06.2023. 08:52
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash / Artem Beliaikin)
Kada je ljetnji stil u pitanju, odmah pomislimo na breton topove i majice, prugaste košulje u bijeloj i plavoj boji, lanenu odjeću, ali i komade u bijeloj boji.

Sve ovo je dio "nautičkog stila", kao što ćete često vidjeti da je napisano u modnim tekstovima. Tačnije, to je stil inspirisan uniformama mornara koji nas podsjeća na ljeto, more i ostrva.

Ovaj stil oblačenja postao je posebno popularan u 19. veku, kada su se mornari pojavili kao heroji tog doba. U isto vrijeme, Gabrijela Koko Šanel je istakla prugaste majice kao jednu od osnovnih stvari u ženskoj garderobi i pomogla je da se nautički stil učini sinonimom za bezvremensku eleganciju.

Danas je ovaj način oblačenja, koji nas odmah podsjeća na odmor na grčkom ostrvu, i dalje posebno popularan. Jedina razlika je u tome što se ne radi samo o odjeći za dane odmora, već i odjevnim komadima koji se mogu nositi u gradu.

Ako želite da kreirate "mornaski izgled" bilo za kancelariju ili za lagane šetnje gradom, teget jakna u kombinaciji sa belim pantalonama visokog struka, prugasta košulja sa belim šortsem ili laneni komplet odmah će nadograditi vaš stil.

Naravno, sastavni dio su i aksesoari. Najsigurnija opcija su torbe od prirodnih materijala kao što je rafija, dok su šeširi takođe veoma elegantni i korisni, jer će vas zaštititi od sunca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.