NavMenu

Francuski Vansi moguć partner RS za razvoj aerodroma u Banjaluci

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.06.2023. 14:22
Komentari
Podeli
(Foto: Senka Trivić)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima kompanije Vansi (VINCI Airports) na čelu sa direktorom za SAD, Sjevernu i Istočnu Evropu i Jugoistočnu Aziju, Emanuelom Menantom.

Na sastanku je razgovarano o mogućoj saradnji kroz javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srpske i kompanije Vansi, a po pitanju koncesionog ugovora za razvoj aerodroma u Banjaluci.

Takođe, kompanija Vansi ima potpisane koncesione ugovore sa Vladom Republike Srbije, koji se odnosi na razvoj, investiranje i uređenje aerodroma Nikola Tesla u Beogradu nad kojim ima koncesiju u trajanju od 25 godina. Prema ovom modelu kompanija Vansi se obavezala na investiciju od 700 mil EUR u ovaj aerodrom, od kojih je 300 miliona već realizovano.

Pored koncesija koje se odnose na aerodrome, kompanija Vansi se bavi građevinarstvom, transportom, kao vazdušnim, željeznikim i drumskom saobraćajem, i jedna je od najvećih evropskih kompanija.

Kroz koncesionu oblast svog razvoja kompanija Vansi vrši ulaganja u aerodrome, koja podrazumijeva razvoj svih pratećih aerodromskih sadržaja.


Predstavnici ove kompanije izrazili su spremnost za saradnju sa Vladom Republike Srpske, i aerodrom Banja Luka. Direktor Emanuel Menanto predstavio je način na koji Vansi ulaže u aerodrome Republike Srbije i druge nad kojima ima koncesiju, kao i način poslovanja kompanije. Takođe, kompanija Vansi razvija, finansira, gradi i upravlja sa 53 aerodroma u 12 zemalja Evrope, Azije i američkog kontinenta, obezbjeđujući svoje investicione kapacitete i znanje u optimizaciji operativnih performansi, modernizaciji infrastrukture i upravljanje njihovom ekološkom tranzicijom
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.