NavMenu

U Kvebeku nastaje novi investicioni fond

Izvor: Biznis Srijeda, 31.05.2023. 15:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Geralt)Ilustracija
Finansijske kompanije u Kvebeku, uključujući najveću banku u ovoj kanadskoj pokrajini, postavile su cilj da prikupe čak milijardu kanadskih dolara (735 mil USD) za novi ESG fond.

Grupa od 10 investitora iza inicijative Fonds Investi uključuje penzioni fond Caisse de Depot et Placement du Quebec, National Bank of Canada i Federation des Caisses Desjardins du Quebec.

Početni iskazi interesovanja kompanija uključuju ukupno 300 miliona kanadskih dolara u obavezama prema novom fondu, navodi se u saopštenju koje je prenio Bloomberg. Oni će prikupiti dodatni novac u naredne dvije godine.

Mandati od 50 miliona do 75 miliona kanadskih dolara biće dodeljeni novouspostavljenim menadžerima imovine u četiri kategorije – akcije, fiksni prihodi, hedž fondovi i privatni kapital. Novcem će se upravljati u okviru investicionih strategija koje usvajaju ekološke, društvene principe i principe upravljanja, sa ciljem da se pomogne Montrealu da raste kao centar za održivo finansiranje, kaže se u saopštenju.

To je inicijativa koju su pokrenuli Innocap Investment Management i Finance Montreal, industrijske grupe u drugom po veličini gradu u Kanadi.

Innocap-ova platforma koju podržava BNI Mellon nudi ulaganje u portfolije velikih institucionalnih fondova, preko kojih klijenti mogu pristupiti alternativnim menadžerima sredstava širom svijeta i prilagoditi svoja ulaganja. Preko ove platforme se upravlja sa oko 56 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.