NavMenu

Italijanski PMP gradiće novi pogon u poslovnoj zoni Aleksandrovac vrijedan 40 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 31.05.2023. 09:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/4045)Ilustracija
Delegacija Vlade Republike Srpske, sa premijerom Radovanom Viškovićem na čelu, posjetila je u utorak u Kozeanu kod Udina proizvodne pogone kompanije PMP Industries.

U okviru posjete, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i vlasnik kompanije PMP Industries Luđino Poco (Luigino Pozzo) potpisali su sporazum o izgradnji novog proizvodnog pogona PMP – a u poslovnoj zoni Aleksandrovac kod Laktaša. Vrijednost ove investicije je 40 mil EUR u novom pogonu će se proizvoditi komponente za drobilice.

Ova kompanija uspješno posluje u Republici Srpskoj još od 2006. godine, kada je u Gradišci osnovan PMP Jelšingrad.

Kako je rečeno tokom posjete, ova fabrike je od privatizacije, 2006. godine do danas, izrasla u jednog od evropskih lidera u proizvodnji šasija za mašine.


Istaknuto je da se najveći dio ovogodišnjih investicija ove kompanije odnosi na ulaganje u Republiku Srpsku (40 mil EUR), dok će 30 mil EUR biti uloženo u njihove pogone u Italiji, a 10 mil EUR u njihov pogon u Kini. Ova kompanija, koja u matičnoj firmi u Kozeanu zapošljava oko 800 radnika, ima proizvodne pogone i u Indiji i Maleziji, dok su u Brazilu i SAD-u smješteni njihovi centri za podršku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.