NavMenu

Cinema City: Svjetska premijera filma "Voda za slonove" i sportska drama "Boksač"

Izvor: eKapija Srijeda, 20.04.2011. 08:19
Komentari
Podeli

U novoj filmskoj sedmici multiplex Cinema City na repertoar donosi Svjetsku premijeru dugo očekivanog romantičnog spektakla, otvaranje jednog od najboljih američkih filmova 2010. godine, te najavljuje početak pretprodaje ulaznica za Svjetsku premijeru novog stripovskog spektakla i uvođenje nove usluge za sve pripadnice ljepšeg spola koje će dobiti svoj dan.

Program Cinema City od 21. aprila predvodi Svjetska premijera dugo očekivanog ljubavnog spektakla "Voda za slonove" (Water for Elephants). Francis Lawrence, tvorac planetarnog blockbustera "Ja sam legenda" uradio je visokoprofilnu adaptaciju New York Times bestsellera kanadske spisateljice Sare Gruen koji je u posljednjih nekoliko godina preveden na 44 jezika i prodat u više milionskom tiražu. U vizuelno zapanjujućem spektaklu ranjom smještenom u 30-te godine prošlog vijeka glumačku ekipu predvodi Robert Pattison, koji se ulogom u blockbuster serijalu "Sumrak" etablirao kao jedan od najpoželjnijih muškaraca današnjice a nasuprot njega gledamo prelijepu Reese Witherspoon, Osvajačicu Oskara za sjajnu izvedbu u biografskoj drami "Hod po rubu". Sjajnu glumačku postavu zaokružuje još jedan Oskarovac, austrijski veteran Crhistoph Waltz koji je oduševio i kritiku i publiku Zlatnog kipa vrijednom izvedbom u kultnom filmu Quentina Tarantina "Prokletnici".

Pattison u filmu igra Jacoba, mladića koji nakon pogibije roditelja napušta veterinarski studij i pridružuje se cirkusu braće Benzni. Cirkus svojim tiranskim metodama u teškim vremenima krize vodi August a njegova žena Marlena je zvijezda predstave. Jacob i Marlena se povežu oko brige za novu cirkusku atrakciju slonicu Rosie, te njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav koja će dovesti do tragičnih posljedica...

Za filmske sladokusce Cinema City od 21. aprila na repertoaru predstavlja jedan od najboljih filmova 2010. godine, sportsku dramu "Boksač" (The Fighter). Biografska priča o životu i karijeri boksača Micky Warda koga je na velikom ekranu oživio sjajni Mark Wahlberg, za Oskara nominovani junak klasika "Pokojnik" rediteljsko je ostvarenje Davida O’Russella, kreatora kritičarskog favorita "Tri kralja".

Film koji je samo na američkim kino blagajnama inkasirao gotovo 100 miliona dolara osvojio je sedam nominacija za Oskare ove godine a Zlatne kipove za najbolje sporedne uloge donio junaku novog serijala "Batman" Christianu Baleu te do sada relativno nepoznatoj glumici Melissi Leo.

"Boksač" je dirljiva i snažna drama o atipičnom boksačkom heroju, "Ircu" Mickyju Wardu i njegovu polubratu, Dickyju Eklundu. Morali su se sukobiti kao suparnici da bi se ponovno spojili kao braća u borbi za šampionsku titulu i osnažili obiteljske veze.

Cinema City od 21. aprila kreće sa pretprodajom ulaznica za novu Svjetsku premijeru. Od 28. aprila sedam dana prije otvaranja na američkim kino blagajnama na repertoar stiže dugo očekivani stripovski spektakl "Tor", ekranizacija jednog od najpopularnijih stripovskih junaka svih vremena. Nordijskog boga groma u filmu velikog britanskog reditelja i glumca Kennetha Branagha na velikom ekranu oživljava Chris Hemsworth dok u sporednim ulogama gledamo Oskarovce Natalie Portman i Anthony Hopkinsa.

Cinema City za sve pripadnice ljepšeg spola uvodi i novu uslugu, Ladies Night. Od 26.aprila svakog utorka dame imaju svoje posebno večer u multiplexu Cinema City uz specijalnu ponudu u kojoj ulaznicu i piće dana u cafe baru multiplexa Cinema City mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM. Pored toga, sa ulaznicom za Ladies Night dame mogu u određenim prodajnim salonima BBI Centra ostvariti posebne popuste na kupovinu te učestvovati u nagradnim igrama u kojima mogu osvojiti zanimljive nagrade.

Sve informacije oko promotivne akcije Ladies Night, pretprodaje ulaznica za film "Tor", usluge StudID ulaznica svakog ponedeljka, programa prikazivanja aktuelnih naslova, te usluga multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije oko programa multiplexa i usluga korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.