NavMenu

Povoljni krediti za MMSP - ProCredit Bank potpisala realizaciju kreditne linije od 10 mil KM preko Razvojne banke FBiH

Izvor: eKapija Petak, 26.05.2023. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Romolo Tavani/shutterstock)Ilustracija
ProCredit Bank, kao vodeća banka za finansiranje vrlo malih, malih i srednjih preduzeća (MMSP) u Bosni i Hercegovini, je uz podršku Svjetske banke potpisala realizaciju kreditne linije preko Razvojne banke Federacije BiH u iznosu od 10 mil KM sa fiksnom kamatnom stopom.

Svrha ove linije je nastavak podrške poslovanju MMSP u zemlji.

Razvojna banka Federacije BiH je potpisivanjem ugovora o supsidijarnom finansiranju sa ProCredit Bank Sarajevo nastavila postupak implementacije Projekta Svjetske banke.

Projekat se uspostavlja i realizuje putem kreditnog aranžmana Bosne i Hercegovine sa Svjetskom bankom, a ukupna vrijednost Projekta u Federaciji BiH koji će se realizirati preko Razvojne banke Federacije BiH iznosi 30,416 mil EUR.

S tim u vezi Razvojna banka Federacije BiH kreirala je novu Kreditnu liniju – Svjetska banka Projekat oporavka i podrške firmama – poslovnim subjektima u BiH koja predstavlja trenutno najatraktivniji proizvoda na tržištu sa kamatnom stopom od 0,8 do 1,5% fiksno.

Kreditna linija namijenjena je pružanju supsidijarnog finansiranja za odabrane finansijske institucije koje učestvuju u realizaciji Projekta (banke, mikrokreditne organizacije, leasing društva), a koje će osigurati podzajmove za prihvatljive krajnje korisnike, odnosno mikro, mala i srednja preduzeća.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Zdravstvo

8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um. Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda. Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?. Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima Nemojte da zaboravite

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.