Izvor: Glas Srpske | Utorak, 19.04.2011.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jelšingrad: Primopredaja moguća za nekoliko dana

(Foto: b)

Sve prepreke za preuzimanje banjalučke Fabrike alatnih mašina (FAM) "Jelšingrad" su otklonjene, a u idućih nekoliko dana, nakon što se riješe još neki sitniji administrativni poslovi, biće omogućena primopredaja vlasništva Vladi RS.

Rekao je to juče stečajni upravnik u FAM "Jelšingrad" Aleksa Nježić poslije sastanka sa bivšim radnicima ovog preduzeća.

"Treba još nekoliko dana da se dostave podaci notaru i sastavi notarski ugovor, poslije čega će biti ispunjeni uslovi da Vlada RS preuzme ovo preduzeće", istakao je Nježić.

Predstavnik bivših radnika FAM "Jelšingrad" Nedo Nikodinović rekao je da radnici traže da se Vlada izjasni kada će preuzeti ovu firmu.

"Želimo da nam kažu ima li Vlada cilj da pokrene proizvodnju u ovom preduzeću ili ne i šta će biti sa radnicima koji su na Birou za zapošljavanje", istakao je Nikodinović.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević rekao je ranije da Vlada RS ne može preuzeti upravljanje ovim preduzećem dok ne bude okončan stečajni postupak. Vlada RS je 14. oktobra prošle godine za 8,2 miliona KM kupila cjelokupnu imovinu FAM "Jelšingrad".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.