NavMenu

Nastavlja se prodaja parcela budućeg turističkog kompleksa Zelengora

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.05.2023. 12:54
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)

Načelnik Opštine Kalinovik raspisao je oglas o novoj prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana Turističkog kompleksa Zelengora 2.

Na prodaju je ponuđeno više parcela, tačnije 21, različite površine, a na njima je predviđena gradnja vikend kuća i objekata pratećeg sadržaja za turizam. Prodaja je zakazana za utorak 6. jun.

Ovo je treća licitacija za prodaju zemljišta u okviru budućeg turističkog kompleksa. Lokacija gdje bi se gradili objekti obuhvata oko 7 ha, uz Borilovačko jezero / Jugovo jezero na Zelengori.

Više detalja o parcelama koje se prodaju pogledajte OVDJE, a rok za prijave je 2. jun.

Kako je predviđeno da izgleda budući turistički kompleks na Zelengori možete vidjeti OVDJE.


(Foto: Opština Kalinovik)
Podsjećamo da je u aprilu načelnik Kalinovika Radomir Sladoje rekao da je projekat Zelengora od velikog interesa za opštinu, te dodao da ove godine počinje gradnja.

Prema njegovim riječima, prvo će se krenuti sa infrastrukturom – elektrifikacijom u maju, zatim će se raditi na rješavanju kanalizacije i vodovodne mreže, a u međuvremenu na putnoj infrastrukturi.

- Drago mi je da su ministri podržali ovaj projekat, odnosno što ga je podržala Vlada Republike Srpske. Biće izgrađeni i hoteli, a izgradnju jednog će finansirati Vlada - istakao je Sladoje i izrazio nadu da će institucije pomoći realizaciju i manjih projekata na kojima se sada može raditi, kao što je izgradnja ski-lifta, koji je započet, i kupovinu ratraka, što je najvažnije za sljedeću zimsku sezonu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.