NavMenu

Financijska podrška za projekte korisne zajednici

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.04.2011. 15:31
Komentari
Podeli

Organizacije civilnog društva u BiH imaju priliku svojim projektima rješavati svakodnevne probleme lokalne zajednice prijavom projekta za koje mogu dobiti financijsku podršku iz Programa malih grantova (PMG).

Naime, Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) nastavlja financiranje ovakvih projekata iz PMG i u ovoj godini. Već je raspisan javni poziv za komponentu "Inicijative za razvoj zajednice", a krajnji datum za prijem koncept papira za projekte je 22.4.2011.

Organizacije čiji koncept papiri uđu u uži krug selekcije će imati pomoć mentora pri izradi projektne aplikacije. Nakon mentorske pomoći sve organizacije dostavljaju projektne prijedloge, nakon čega Komisija za selekciju vrši odabir 20 najkvalitetnijih koji će dobiti finansijsku podršku. Maksimalni iznos za koji organizacije mogu aplicirati je 3.000 KM, a trajanje projekta može biti do tri mjeseca, stoji u javnom pozivu.

Podsjetimo, da je kroz program PMG prošle godine dodjeljeni grantovi u iznosu većem od 150.000 KM, a putem njih je urađeni različiti projekti od pomoći lokalnoj zajednici kao što su izgradnja i promocija izletišta "Uzlomac" i pristupne rampe poliklinici u Doboju Jug, veće sudelovanje žena u vijeću mjesne zajednice u općini Derventa i dr.

D.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.