NavMenu

Roland Raith, Gebrder Weiss Srbija i Crna Gora - U ovoj godini ulažemo više od 1,2 mil EUR u kompanijsku infrastrukturu u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 30.05.2023. 08:46
Komentari
Podeli
(Foto: Gebrüder Weiss)
Gebrüder Weiss, kao lider u oblasti transporta i logistike i jedna od najstarijih kompanija u tom sektoru, prevozi sve vrste robe drumom, morem i vazduhom, na sve kontinente, nudeći prilagođena rešenja za lanac snabdevanja, uključujući skladištenje, komisioniranje i pakovanje robe.

Kompanija čiji portfolio usluga uključuje projektnu logistiku - specijalizovana rešenja za transport teške i vangabaritne robe, kao i carinjenje, konsalting i IT rešenja, na tržište Srbije ušla je pre skoro dve decenije.

Roland Raith, generalni direktor Gebrüder Weiss Srbija i Crna Gora, ističe da je od ulaska na srpsko tržište 2004. godine kompanija uložila više od 18 mil EUR.

(Foto: Gebrüder Weiss)

Kako iz današnje perspektive, posle 19 godina prisustva na ovom tržištu, izgleda poslovanje u Srbiji?

- Gebrüder Weiss danas na četiri lokacije u zemlji (Beograd -Dobanovci, Niš, Novi Sad i Strojkovce), zapošljava 280 radnika i raspolaže sa 20.000 m2 logističkog prostora sa kapacitetima za 14.000 paleta, kao i sa 4.100 m2 poslovnog prostora. Srbija je postala polazna tačka za naše usluge prevoza robe u susedne zemlje. U međuvremenu smo proširili i svoje usluge kućne dostave za snabdevanje krajnjim kupcima u okviru e-trgovine, a uvođenjem "myGW portala" u Srbiji omogućili smo svojim klijentima da digitalno obrade i transparentno prate sve procese otpreme i dokumentacije za svoje pošiljke. Gebrüder Weiss Srbija je prošle godine obradio više od 240.000 pošiljki i prevezao oko 347.400 tona robe.

Kakvi su vam dalji planovi na srpskom tržištu?

Nameravamo da dodatno ojačamo svoju poziciju u Srbiji. Plan je da tokom 2023. godine uložimo više od 1,2 mil EUR kako bi dodatno unapredili svoju infrastrukturu na ovom tržištu.
Fokus će i dalje biti na obezbeđivanju ekonomske, ekološke i društvene održivosti, i u Srbiji i globalno, a sastavni deo politike kompanije je posvećenost kvalitetu uz traženje ekološki prihvatljivijih transportnih rešenja i doprinos razvoju društvenog okruženja u kojem poslujemo.

(Foto: Gebrüder Weiss)

Šta Gebrüder Weiss konkretno radi i planira na polju zaštite životne sredine?

Sve više nam je u fokusu kako da logističke usluge učinimo energetski što efikasnijim, različitim merama. Gebrüder Weiš u Srbiji poseduje pet niskoemisionih CNG kamiona na gas. Takođe, uspostavili smo održiviji transportni lanac železnicom do Centralne Evrope za velike klijente i svim ovim potezima postigli smo smanjenje emisije CO2 od 580 tona u prošloj godini. U planu je i da ove godine uvedemo sistem za energetski monitoring i opremimo svoj logistički terminal u Beogradu-Dobanovcima fotonaponskim sistemima. Cilj je da Gebrüder Weiss bude klimatski neutralan do 2030. i zato smo još 2021. godine pokrenuli "Zero Emmisions" uslugu, koja omogućava korisnicima da izračunaju emisiju CO2 transportovanog tereta i promoviše sertifikovane projekte zaštite klime.


Kako su još uvek aktuelne krize i poslednični problemi u lancima snabdevanja uticali na poslovanje kompanije?

Kada se tokovi robe menjaju, Gebrüder Weiss brzo reaguje na promene tokova robe svojom agilnošću i fleksibilnošću porodičnog preduzeća, i odgovarajućim transportnim vezama i IT rešenjima. Pandemija koronavirusa je bila poseban izazov, na najbolji mogući način zaštitili smo zdravlje naših zaposlenih, ali uspeli smo da održimo lanac snabdevanja tako što smo konstantno i direktno komunicirali sa svojim klijentima, svakodnevno se prilagođavajući trenutnoj situaciji.
(Foto: Gebrüder Weiss)

Otkrijte nam i neke od globalnih planova?

Gebrüder Weiss redovno procenjuje tržišne prilike i ulaže u nove tehnologije i usluge kako bi poboljšao svoj portfolio. Skorašnji primer je porast protoka robe Srednjim koridorom Novog puta svile u centralnoj Aziji, između Kine i Evrope. Kako bismo se prilagodili ovom trendu, mi trenutno proširujemo svoje transportne i logističke usluge u zemljama duž Srednjeg koridora, južno od Rusije.Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Zdravstvo

8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um. Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda. Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?. Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima Nemojte da zaboravite

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.