NavMenu

Lidl počeo s izgradnjom velikog distributivnog centra kod Sarajeva

Izvor: Klix Nedjelja, 07.05.2023. 10:02
Komentari
Podeli
Lidl (Foto: Unsplash/K. Mitch Hodge)Lidl
Kompanija Lidl je u Lepenici, nadomak Sarajeva, počela sa izgradnjom velikog distributivnog centra. To je, kako saznaje Klix.ba, mozak cijele operacije i ključni znak dolaska ovog trgovačkog giganta na novo tržište.

Budući distributivni centar nedaleko od autoputa, iz pravca Sarajeva prema Mostaru, se gradi na blizu 60.000 metara kvadratnih. Kako saznajemo, ukupna investicija Lidla u BiH će iznositi oko 1 mlrd KM, a trenutno na platnoj listi u BiH imaju 115 radnika.

Prije dvije godine Lidl je krenuo sa zapošljavanjem radnika i potragom za lokacijama širom Bosne i Hercegovine.

Plan u narednih nekoliko godina je da njihovi prodajni objekti budu prisutni u gradovima i općinama u BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija Lidl u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u našoj državi.

Lidl je povećao svoj kapital u BiH u decembru 2022. godine na skoro 100 mil KM što je predstavljalo gotovo dvostruko povećanje kapitala ovog investitora.

Iako svi s nestrpljenjem očekuju da kupuju u Lidlu u našoj zemlji, na to će još sačekati neko vrijeme jer Lidl sprovodi veliki broj operacija na terenu kako bi spremno otvorili vrata i dočekali sve kupce.

Poznato je da kupuju zemljišta i nekretnine na više lokacija u BiH, grade distributivne centre, kreiraju mrežu i logistiku te zapošljavaju radnike koji prolaze obuke njemačke kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Dolazak Lidla

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.