NavMenu

Sulaiman Al-Shiddi najavio nova investiranja: Iduće godine otvaranje Sarajevo City Centra

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.04.2011. 13:04
Komentari
Podeli

Direktor "Al Shiddi International Groop" Sulaiman Al – Shiddi koja je sarajevski hotel Bristol digla iz pepela, pored već postojećih najavio je i nova ulaganja u Sarajevo.

Sulaiman kaže kako je Al Shiddi International Group ponosna što je ovdje. "Ovo je tek početak ulaganja. Ostala slijede."

Iduće godine trebao bi biti završena izgradnja više od 100.000 m² velikog Sarajevo City Centra na Marijin Dvoru čija je izgradnja počela 2009. godine. Ovo desetine miliona konvertibilnih maraka vrijedno zdanje se gradi na bazi vrhunskih arhitektonskih i građevinskih rješenja te će predstavljati prepoznatljiv landmark kako u Sarajevu tako i u Bosni i Hercegovini pa i u cijelom regionu.

U okviru Sarajevo City Centra nalazit će se poslovni centar, hotel, najveći šoping centar u BiH, garažni prostor i zabavni sadržaji.

Radovi su u jeku a investitor ne štedi vrijeme i novac kako bi u gradu zabljesnuo hotel sa pet zvjezdica koji će raspolagati sa 224 sobe, ukupne izgrađene površine od 13,900 kvadratnih metara, moderni komercijalni poslovni prosatori koji će zauzimati 6.500 m2. U Sarajevo City Centru na prostoru od 49.000 m2 biće smješten šoping centar u okviru kojeg će se nalaziti hipermarketi, trgovine odjećom, restorani, mjesto za porodicu (dječja igraonica) od 5.000 m2.

Na prostoru od 36,650 m2 nalazit će se garažni prostor sa 1.100 raspoloživih parking mjesta.

Inače, Al Shiddi Group je osnivana 1975. godine i danas broji preko 1.000 kvalifikovanih radnika širom Evrope, Afrike i Azije. Grupacija djeluje u mnogim sektorima:građevina, investicije, nekretnine, poljoprivreda, industrija, hotelijerstvo...

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.