NavMenu

Podsticaji za preduzetničke zone i privrednike u FBiH - Prijave na javni poziv do 12. maja

Izvor: eKapija Subota, 22.04.2023. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Konstantin L/shutterstock.com)Ilustracija
Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisalo je Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava tekućih transfera za 2023. godinu. Na dva programa koji se odnose na izgradnju poduzetničkih zona te izradu dokumentacije za uspostavu poduzetničkih zona mogu se prijaviti samo općine i gradovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pored ta dva programa, još su tri koja se odnose za poticaje privatnim gospodarskim subjektima. Riječ je o poticaju za razvoj obrta i srodnih djelatnosti, poticaj novoosnovanim subjektima male privrede, te o poticaju za jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća.


Kroz ovaj program potiče se razvoj obrta i srodnih djelatnosti kroz sufinanciranje troškova nabavke opreme potrebne za proširenje i osuvrememjivanje poslovanja, kao i pružanje mentoring usluga s ciljem unapređenja obrtništva odnosno povećanja kvaliteta proizvoda i rasta zaposlenosti. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekat je 750.000 KM.


Kroz ovaj program podržava se održavanje pozitivnog trenda poduzetničke aktivnosti s aspekta povećanja broja novoosnovanih subjekata male privrede. Kroz projekt će se realizirati subvencioniranje troškova nabavke opreme i repromaterijala te pružanje mentoring usluga. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekat je 1 mil KM.


Ovaj program potiče jačanje konkurentnosti i poticanje rasta inovativnih i izvozu usmjerenih mikro, malih i srednjih poduzeća kroz tehnološku modernizaciju poslovnih procesa, uvođenje standarda kvalitete, cirkularne ekonomije i poboljšanje energetske efikasnosti u skladu s tranzicijom k zelenoj i digitalnoj ekonomiji. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava za ovaj projekat je 2,7 mil KM.

Prijave

Prijave se dostavljaju zaključno s petkom 12. svibnja (maja), odnosno prihvatit će se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom. Sve više o ovom javnom pozivu možete pogledati i provjeriti na internetskoj stranici Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.09.2023.  |  Zdravstvo

8 metoda za detoksikaciju nakon paklene radne nedjelje

Bila je to teška nedjelja. Od jutra do mraka u kancelariji, sve se spojilo u jedno. Tijelo vas boli. I um. Dakle, kad napustite radno mesto izgubljeni u petak, šta možete učiniti za detoksikaciju prije ponedjeljka? Potrebna vam je neka metoda. Evo šta su članovi Veća mladih preduzetnika, YEC, odgovorili na pitanje "Kako se opuštate od stresa nakon lude nedelje na poslu?. Provedite vrijeme s porodicom i prijateljima Nemojte da zaboravite

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.