NavMenu

Traži se koncesionar za solarnu elektranu od 30 MW u Nevesinju - Vrijednost investicije veća od 40 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 14.04.2023. 11:26
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Zsuzsa Bóka)Ilustracija
Ministarstvo energetike i rudarstva RS je raspisalo javni poziv za ponude za dodjelu koncesije za izgradnju solarne elektrane MDD Energy na području Nevesinja.

Planirano da buduća solarna elektrana ima instalisanu snagu od 30 MW, a procijenjena godišnja proizvodnja iznosi 45 GWh. Lokacija je predviđena na lokalitetu Pomakovci, do kojeg se dolazi lokalnim putem koji se odvaja sa regionalnog puta Nevesinje-Konjic na udaljenosti od oko 2,5 km sjeveroistočno od Nevesinja. Površina za solarnu elektranu ima oko 50 hekatara i u posjedu je Republike Srpske.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 44 mil KM, a solarna elektrana biće priključena na postojeću elektroprenosnu mrežu. Proizvedena električna energija prodavaće se na tržištu, pojašnjeno je u pozivu.

Ponuđači treba da dostave uz ponudu studiju opravdanosti dodjele koncesije, sa elementima procijene zaštite životne sredine.

-Koncesija se može dodijeliti maksimalno na 50 godina, računajući od dana zaključenja ugovora - ističe se u pozivu.


Koncesiona naknada je definisana u iznosu od 1,3 mil KM jednokratno i u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom kWh električne energije.

Rok za prijem ponuda je 30 dana od dana objave oglasa, a više detalja se nalazi OVDJE.

S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.