NavMenu

Energetski samit 2023 od 26. do 28. aprila u Neumu

Izvor: eKapija Nedjelja, 09.04.2023. 12:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jaroslava V/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada SAD putem Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID), kroz Projekat asistencije energetskom sektoru (USAID EPA), Britanska ambasada Sarajevo, Delegacija Europske unije u BiH, GIZ-a, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ministarstvo vanjskih poslova Češke Republike, sa zadovoljstvom pozivaju na Energetski samit 2023 u Bosni i Hercegovini, koji će se održati od 26. do 28. aprila 2023. godine u Grand Hotelu Neum i Zooma (link u pozivu).

Na Energetskom samitu 2023. u Bosni i Hercegovini održat će se panel diskusije i sporedni događaji o različitim temama vezanim za energetsku tranziciju u državi. Panelisti će diskutovati o ulogama poslovnih subjekata, građana i kreatora politike u tranziciji ka čistoj energiji, i prikazati inovativne ideje i modele koji već ostvaruju utjecaj. Na Samitu će se također obrađivati važne teme kao što su Nacionalni plan za energiju i klimu, utvrđivanje cijene ugljika, podrška pravednoj tranziciji regiona bogatih ugljem, poboljšanje cyber sigurnosti u energetskom sektoru, neophodnost ulaganja u energetsku efikasnost stambenih zgrada i promocija e-mobilnosti kao održive opcije transporta. Cilj ovogodišnjeg Samita je promoviranje prakse održive energije i podrška razvoju zelene ekonomije u Bosni i Hercegovini.

- Potvrditi učešće možete registracijom na sljedeći link: REGISTRACIJA ili na e-mail: info@usaidepa.ba najkasnije do 17. aprila 2023. godine. Za sva eventualna pitanja možete kontaktirati na telefon: +387-33-251-820 - poručuju organizatori.

Organizatori će osigurati ručak i večeru za učesnike Samita, a učesnici sami snose troškove transporta i smještaja u hotelu. Cijena noćenja za učesnike Samita iznosi 150,00 KM.

Organizatori mole da izvršite rezervaciju smještaja na e-mail: prodaja@hotel-neum.com ili na telefon +387-36-886-078. Prilikom rezervacije smještaja, potrebno je napomenuti da ste učesnik Samita. Informacije o Grand Hotelu Neum dostupne su pristupom ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.