NavMenu

Grad spremio plan stabilizacije za banjalučku Akvanu - U planu nadogradnja i širenje vodenog parka

Izvor: eKapija Petak, 07.04.2023. 14:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Poznyakov/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je preduzeća Akvana i Vodovod, gdje je sa rukovodstvom razgovarao o postignutim poslovnim rezultatima i dodatnim sadržajima i novim investicijama za dalji napredak ovih preduzeća.

-Na 150 stranica, pripremili smo plan finansijske stabilizacije JP Akvana kojim ćemo omogućiti da ovo preduzeće ostvaruje prihode nakon decenija gubitaka koje je prethodna uprava ostvarivala – kazao je gradonačelnik.

Pored mnogih strateških odluka, kako je istakao, donesena je i odluka o nadogradnji vodenog parka i uvođenju dodatnog sadržaja poput novih bazena, tobogana i ugostiteljskih objekata, koji će pridonijeti da vodeni park Akvana postane najbolji vodeni park u regionu.


Kada je riječ o Vodovodu, kako je istakao, to preduzeće ostvaruje najbolje poslovne rezultate ikad.

-Pred nama su u ovoj godini i višemilionske investicije za dalji napredak ovog preduzeća. Pored odluke o besplatnim vodovodnim priključcima za svako domaćinstvo i izgradnje vodovodne mreže vrijedne desetine miliona KM, planiramo još jednu veliku odluku koja će biti od koristi brojnim domaćinstvima širom grada, a koju niko prije nije imao hrabrosti, a ni finansijske snage da donese – rekao je gradonačelnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.