NavMenu

Rekonstrukcija pruga: Radovi na dionici Sarajevo - Bradina počinju 2012. godine

Izvor: eKapija Srijeda, 30.03.2011. 14:05
Komentari
Podeli

Radovi na obnovi pruge na dionici željezničkog koridora 5C od Sarajeva do Bradine trebali bi početi naredne godine, potvrđeno je za eKapiju u Javnom preduzeću Željeznice Federacije BiH.

Projekat za obnovu pruge na ovoj dionici je već urađen, a u toku je kompletiranje projektne dokumentacije. Naredni korak je raspisivanje tendera za izbor konsultanta, a potom za izvođača radova.

Kako saznajemo, jedan od uslova za dobivanje tendera jeste da domaće firme, uključujući i angažman ŽFBiH sa svojim ljudskim i tehničkim potencijalima, budu što više angažovane u realizaciji ovog posla.

Podsjećamo, radi se o nastavku regionalnog projekta obnova željeznica u BiH, a kreditna sredstva za ovu dionicu su već obezbjeđena od međunarodnih finansijskih institucija.

Podsjećamo, u proteklih deset godina izvršena su tri projekta rekonstrukcije pruga i jedan projekat ulaganja u opremu i signalizaciju. U cijelosti su završena dva projekta rekonstrukcije pruga i to na relaciji Bradina- Konjic i Tuzla- Zvornik. Ukupna vrijednost ovih investicija iznosi 46,9 miliona KM, a projekti su finansirani iz kredita Evropske investicijske banke.

Treći projekat rekonstrukcije je u toku i izvodi se na relaciji Konjic- Čapljina. Ugovorena vrijednost projekta je 126,5 miliona KM.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.