NavMenu

Ove godine završetak izgradnje objekta Narodnog pozorišta u Istočnom Sarajevu

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.04.2023. 12:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / onkelglocke)Ilustracija
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je u srijedu da bi ove godine trebalo da bude završena izgradnja objekta Narodnog pozorišta u Istočnom Sarajevu.

- To je od značaja, ne samo za Istočno Sarajevo, nego i za Republiku Srpsku, a ima i regionalni značaj - izjavila je Stojičić novinarima u Istočnom Sarajevu, nakon razgovora sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem, načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem i direktorom Narodnog pozorišta Aleksandrom Damjanović.

Ona je navela da su planovi da pozorište bude završeno polovinom godine, ali da sve zavisi od radova, jer je moguće određeno prolongiranje rokova.

Stojičić je navela da je Vlada Republike Srpske bila partner i u samom procesu gradnje ovog objekta i da će Narodno pozorište sigurno dodatno obogatiti kulturnu, već dobro postavljenu, scenu u ovoj regiji.

Damjanović je istakla da je ovaj objekat veoma zahtjevan u smislu građevinskih radova, audio i video sistema što je, kaže, i najveći problem u ovom momentu, prenosi portal princip.news.

- Iskreno se nadam da će izvođači radova to da prevaziđu na kvalitetan način i da ćemo dobiti objekat koji će u potpunosti odgovoriti svim zahtjevima - istakla je Damjanović.

Ona je navela da je ovo bila prilika da se razgovara o načinu funkcionisanja Narodnog pozorišta, finansijskoj konstrukciji i dodala da će uskoro izaći u javnost sa planom aktivnosti i programom rada predviđenim u narednom periodu.

Ćosić je rekao da je veoma bitno da je postignuta opšta saglasnost o značaju i važnosti funkcionisanja pozorišta u Istočnom Sarajevu, za čije osnivanje je zahvalio Vladi Republike Srpske.

On je uvjeren da će opština Istočno Novo Sarajevo, na čijem području je pozorište, odgovoriti zadatku u dijelu infrastrukturnih pretpostavki koje bi trebalo da budu ispunjene.

- Kandidovali smo jako izazovan projekat i o kojem ćemo tek razgovarati je izgradnja srednje škole za djecu sa poteškoćama u razvoju koja bi funkcionisala na regionalnom principu, a čiji bi osnivač bila Vlada Republike Srpske - istakao je Ćosić, ukazavši da bez podrške resornog ministarstva i Vlade ne može da se funkcioniše i da vjeruje u nastavak saradnje.


Katić je rekao da se pripremaju i za radove na vanjskom uređenju, pored unutrašnjih radova, a da se sa direktorom ustanove radi na pripremi onoga što slijedi nakon otvaranja.

Ovo je bila prilika, dodao je, da upoznaju ministarku o projektu izgradnje dječijeg obdaništa i osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu za čiju izgradnju imaju podršku Vlade Srpske, koja je obezbijedili 4,5 mil KM.

- Trebalo bi veoma brzo da uvedemo izvođače radova i naš plan je da do početka sljedeće školske godine u potpunosti završimo osnovnu školu, koja je jedna od najvećih potreba stanovnika - istakao je Katić.

On je dodao da je cilj opštinskog rukovodstva da do početka sljedeće godine bude završeno i novo obdanište, te istakao dobru saradnju opštine sa Ministarstvom prosvjete i kulture i Vladom Republike Srpske.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.