NavMenu

Sarajevo: U aprilu počinje izgradnja sportske dvorane "SRCE"

Izvor: eKapija Utorak, 29.03.2011. 13:34
Komentari
Podeli

Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja realizaciju projekta vezanog za izgradnju sportsko-rekreativnog centra "SRCE". U toku je procedura javne nabavke za prvu fazu izgradnje sportskog objekta, zašto je Općina Novi Grad u 2011. godini obezbjedila milion KM, potvrdili su za ekapija.ba u Općini Novi Grad.

"Ukoliko u proceduri javnih nabavki ne bude žalbe na izbor najpovoljnijeg ponuđača, za očekivati je da će radovi početi do kraja mjeseca aprila. Prema idejnom projektu sportska dvorana će se moći koristiti za košarku, rukomet i ostale dvoranske sportove“, rekao nam je Dervo Čolakhodžić, pomoćnik načelnika za investicije i komunalnu infrastrukturu Općine Novi Grad.

Gabaritne dimenzije objekta su 54,80x27,80 metara dužnih. Ukupna bruto površina objekta je oko 1.800 metara kvadratnih. Prema projektu objekat se sastoji od suterena, prizemlja i galerije iznad ulaznog dijela. U suterenu je smještena trenažna dvorana, prostorije za rekvizite, četiri svlačionice, sanitarije za sportiste i invalidne osobe. U prizemlju ulazna prostorija sa recepcijom i vertikalnim komunikacijama. Tu su smještene sanitarije za posjetioce i zaposlene, te kancelarija uprave. Nosiva konstrukcija objekta je projektovana kao monolitna od AB-a i čelika. Glavni krovni nosači su projektovani kao čelične rešetke. Za fasadu objekta odabrana je fasada iz programa Termo fasada.

Okvirna vrijednost projekta u što je uključena i izgradnju objekta, vanjsko uređenje i opremanje je četiri miliona KM. Projekat će se realizirati u periodu od 2011. do 2013. godine.

Uređenjem prostora između ulica Adema Buće i Trebinjska do sada je u okviru sportsko rekreativnog centra "SRCE" izgrađen sportski teren sa vještačkom travom i dječije igralište sa mobilijarom. Cijeli prostor je osvijetljen i povezan pješačkim stazama i ovo je prva trenažna dvorana na potezu Rajlovca-Dolac.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.