NavMenu

Najskuplji transferi u istoriji Bundeslige

Izvor: Deutsche Welle Subota, 26.03.2011. 12:08
Komentari
Podeli

Transferom bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke, oboren je dosadašnji transferski rekord u Bundesligi. Džeko je za 35 miliona eura napustio VfL Wolfsburg i karijeru nastavio u Manchester Cityu. Ko je iza Džeke na transferskoj rang listi, pročitajte u nastavku.

Mario Gomez

Njemački reprezentativac Mario Gomez je 2009. godine za 30 miliona eura napustio VfB Stuttgart i prešao u redove Bayerna iz Münchena. Bila je to do sada najveća suma koju je Bayern platio za jednog nogometaša i ujedno naskuplji transfer u Bundesligi. Gomez je sa Stuttgartom 2007. godine bio prvak Njemačke.

Márcio Amoroso

Brazilac sa italijanskim državljanstvom je 2001. godine za oko 25,5 miliona eura napustio AC Palma i nogometnu karijeru nastavio u Borussiji iz Dortmunda. 2002. godine je bio prvak Njemačke i najbolji strijelac. Nakon nekoliko međunarodnih stanica, Amoroso se 2009. godine vratio u Brazil u kojem igra za FC Guarani.

Owen Hargreaves

Kanađanin sa britanskim pasošem je nogometnu slavu stekao u FC Bayern iz Münchena. 2007. godine je Bayern sa Manchester Unitedom postigao dogovor o njegovom transferu. Bayernova kasa je bila punija za 25 miliona eura. Hargreaves je sa oba kluba osvojio Ligu šampiona.

Franck Ribéry

Francuski reprezentativac je 2007. godine za 25 miliona eura iz Olympique Marseille prešao u FC Bayern München. Ribéry je 2008. godine bio najbolji nogometaš u Njemačkoj i sa Bayernom je dva puta bio prvak Njemačke i pobjednik Kupa.

Diego

Brazilac sa italijanskim pasošem je 2009. godine za 24,5 miliona eura iz Werdera prešao u Juventus. U Torinu mu nisu cvjetale ruže, tako da je u ljeto 2010. godine za 15,5 miliona eura pojačao redove VfL Wolfsburga. Diego je sa Werderom 2009. godine bio pobjednik njemačkog Kupa.

Arjen Robben

Ovaj Holanđanin je 2009. godine napustio redove Reala iz Madrida i za 24 miliona eura prešao u FC Bayern iz Münchena. Robben je u Holandiji, Engleskoj i Španiji, sa klubovima u kojim je igrao, slavio naslove prvaka. Sa Bayernom je 2010 bio prvak Njemačke i pobjednik Kupa. 2010. godine je izabran za nogometaša godine u Njemačkoj.

Roy Makaay

Holanđanin Makaay je 203. godine napustio španski Deportivo La Coruña i za 18 miliona eura prešao u Bayern iz Münchena. Među njegove uspjehe se ubaraja: dva puta prvak Španije i Njemačke. 2003. godine ga je FIFA nagradila "zlatnom kopačkom", dakle najuspješnijim evropskim golgeterom. Danas radi kao trener juniorskog tima u Rotterdamu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.