NavMenu

Počeli radovi na izgradnji III faze saobraćajnice Ilidža-Hrasnica

Izvor: eKapija Petak, 25.03.2011. 09:57
Komentari
Podeli

Dolaskom proljeća u sarajevskoj općini Ilidža u jeku su građevinski radovi. Gradi se na sve strane. Tako da su ovih dana i radnici sarajevske kompanije Sarajevoputevi uz potporu sve potrebne mehanizacije izašli na teren kako bi u predviđenom roku završili povjereni posao od strane Općine Ilidža koji se odnosi na izgradnji III faze saobraćajnice Ilidža – Hrasnica.

Projekat je težak 1.4 miliona maraka, a obuhvatit će radove na izgradnji desne saobraćajne trake sa pješačkom stazom, odnosno gradit će se na osnovu istog principa kao i u prethodne dvije faze (dvije saobraćajne trake, prostor za tramvajske šine, zelena površina).

Osim izgradnje ove saobraćajnice uporedo će se raditi i na postavljanju cijevi za kišnu kanalizaciju koja košta oko 400.000 KM.

Također, u općini Ilidža bi kako je predviđeno planom ove godine trebala početi i izgradnja kružne raskrsnice u Sokolović Koloniji na saobraćajnici sa tramvajskim pojasom od Ilidže do Hrasnice zašto je već raspisan tender.

Slijedeći veoma važan projekt koji bi se trebao realizovati, a zašto je već raspisan tender je izgradnja primarne saobraćajnice uzvodno obalom rijeke Željeznice od mosta Alije Izetbegovića do ratnog mosta-Sokolović Kolonija.

E. Ko.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.