NavMenu

Klinički centri iz BiH uspostavljaju saradnju centrom iz Marylanda

Izvor: eKapija Srijeda, 23.03.2011. 12:32
Komentari
Podeli

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović boravi u posjeti američkoj saveznoj državi Maryland. Tokom susreta sa guvernerom Marylanda Martinom O`Malleyem razgovarano je o sveukupnoj saradnji između naše zemlje i Marylanda, koja se ostvaruje pod okriljem programa partnerstva između BiH i Marylanda.

Izetbegović je tokom dana posjetio Univerzitetsko-medicinski centar Maryland u Baltimoru i susreo se sa rukovodstvom tog centra. Razgovarano je o uspostavljanju saradnje između ovog centra i univerzitetsko-kliničkih centara u našoj zemlji. Ovom prilikom je potpisan i Memorandum o razumijevanju sa univerzitetsko-kliničkim centrima u Sarajevu i Tuzli, o uspostavljanju kliničke saradnje i razmjene u oblastima urgentne medicine, onkologije, ortopedije i pedijatrije.

Izetbegović je izrazio uvjerenje da će ovaj sporazum otvoriti vrata za razvoj sveobuhvatne saradnje između ovih centara, te da će ta saradnja značajno doprinjeti razvoju ovih oblasti medicine u našoj zemlji, s obzirom da je Univerzitetsko-medicinski centar Maryland jedan od najrespektabilnijih centara te vrste u SAD-u. Sastanku su prisustvovali i generalni direktori UKC Sarajevo i UKC Tuzla, prof. dr. Faris Gavrankapetanović i prof. dr. Elmir Čičkušić.

Izetbegović će danas predvoditi zvaničnu delegaciju BiH na Poslovnom samitu SAD – Balkan, koji organizuje američka država Maryland u svrhu podsticanja investicija i jačanja poslovne saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i SAD-a. Izetbegović će imati uvodni govor na otvaranju samita, a tokom samita predviđeni su i sastanci sa predstavnicima američke namjenske i građevinske industrije, saopćeno je iz press službe Predsjedništva BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.