Izvor: eKapija | Utorak, 22.03.2011.| 18:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sjednice novog sastava Vlade FBiH: Razmatran prijedlog budžeta za 2011. godinu

(Foto: b)

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, prvoj u ovom mandatu, a u čijem su radu sudjelovali predsjednik i dopredsjednici FBiH, razmatrala ranije utvrđeni Prijedlog budžeta FBiH za 2011. godinu, kao i Prijedlog zakona o izvršenju Budžeta, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

Prije upućivanja ovih dokumenata u parlamentarnu proceduru, Vlada FBiH će u četvrtak još jednom razmotriti tehničke prepravke u Budžetu koje će, na osnovu rasprave, pripremiti Federalno ministarstvo financija.

Budući da 31. marta istječe važnost Odluke o privremenom financiranju FBiH, ova dva prijedloga će Parlamentu FBiH biti upućena po hitnoj proceduri.

Vlada FBiH danas je, također, razmotrila i ovogodišnje financijske planove tri federalna vanbudžetska fonda: Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje, Federalnog zavoda za zapošljavanje i Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. I o ovim dokumentima Federalna vlada će se, prije slanja u Parlament FBiH, izjasniti u četvrtak.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.