NavMenu

Italija povećava maksimalnu dozvoljenu brzinu na pojedinim dionicama autoputeva?

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 29.03.2023. 14:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gustavo Frazao/shutterstock.com)Ilustracija
Od ukupno 7.000 kilometara autoputeva u Italiji, 2.000 kilometara ima tri ili više traka, a 1.550 kilometara je pod trajnim nadzorom brzine.

Brzina na autoputevima A4 (Milano-Breša), A26 (Đenova Voltri-Gravelona Toče), A14 (Bolonja-Bari) i A30 (Katerta-Salerno) mogla bi da se trajno poveća na 150 km/h, najavio je ministar saobraćaja Italije Mateo Salvini.

Ministar Salvini je najavio da će se povećanje dogoditi samo na rutama koje se smatraju posebno bezbjednima. Ministar je objasnio da većina smrtnih slučajeva nije na autoputevima, već na javnim putevima.

U Italiji je ograničenje brzine 90 km/h izvan naseljenih mjesta, 110 km/h na javnim putevima i 130 km/h na autoputevima, navodi Revija HAK.

Italija ima drugačiji pristup od mnogih evropskih zemalja, koje razmatraju smanjenje brzine zbog klimatske krize. Za sada nije određen precizan datum kada bi mogla da se promijeni ograničenje brzine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.