NavMenu

I Konjic na radaru Lidla za otvaranje trgovačkog centra - Raspisan oglas za radna mjesta u Sarajevu

Izvor: eKapija Srijeda, 29.03.2023. 10:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Marjan Blan)Ilustracija


Kompanija Lidl iskazala je interes za moguće investiranje u Konjic na održanom sastanaku sa predstavnicima Grada kako bi se sagledale sve mogućnosti i potrebe.

Gradonačenik Konjica Osman Ćatić sa saradnicima održao je sastanak sa predstavnicima kompanije Lidl BH na kojem su predstavili intenciju izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH, te aktivnosti koje se poduzimaju u tom pravcu. Tokom razgovora, Konjic su naveli kao jedno od interesantnih područja za analizu potencijalnih lokacija za izgradnju prodajnog objekta kompanije Lidl, te su razmatrane mogućnosti i potrebe za realizaciju pomenutih aktivosti.

- Grad Konjic posljednjih godina bilježi sve veći interes za investiranje. Razloga za to je mnogo, prije svega u našoj orjenisanosti prema svim razvojnim procesima, koji će rezultirati proširenjem privrednih kapaciteta, koji će, naravno, sa sobom privlačiti i neke druge investicije, što nas svakako raduje. Konjic investitori vide kao izuzetno potentno područje u smislu povoljnih uslova za transport, jer se nalazimo na putnom čvorištu kroz BiH, a nedavnim otvaranjem tunela Ivan i nastavkom gradnje Koridora V C prema jugu Konjic će dobiti više mogućnosti za bržu i lakšu komunikaciju prema luci Ploče, kao i aerodromima u Mostaru i Sarajevu - kazao je gradonačelnik Ćatić nakon sastanka.

Predstavnici stručnih službi Grada Konjica tokom sastanka prezentirali su prijedloge za potencijalne lokalitete na konjičkom području, koji bi zadovoljavali potrebe prodajnog objekta kakav investitori planiraju graditi, stavljajući se na raspolaganje za sve eventualne daljnje aktivnosti, ukoliko se menadžment kompanije Lidl-a odluči da gradi objekat u Konjicu.

Raspisan oglas za posao u Sarajevu

Takođe Nezavsine novine prenose da je kompanija Lidl objavila oglas da traži više radnika na području Sarajeva, i to na poziciji junior konsultant u odjelu akvizicije.

Kako se navodi u oglasu, rad će biti omogućen iz firme, odnosno iz Sarajeva, a jedan od zadataka koju će obavljati ovaj zaposlenik, biće i pronalaženje potencijalne lokacije za buduće prodavnice.

- Zadaci su i razvoj prodajne mreže, analiza lokacije na osnovu geografskih, urbanističkih i građevinskih faktora, zatim vođenje inicijalnih pregovora o kupovini ili iznajmljivanju nekretnina, te saradnja sa advokatskim uredima pri izradi ugovora i sl. - navodi se u oglasu ove kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Dolazak Lidla

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.