Izvor: eKapija | Utorak, 22.03.2011.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Proizvodnja Bosch-a na japanskim lokacijama privremeno smanjena

Bosch je zasad smanjio proizvodnju na svojim lokacijama u Japanu. Boschevim je zaposlenicima rečeno da ostanu kod kuće osim ako nije apsolutno nužno da budu na poslu, a na ovu je odluku utjecao niz čimbenika, navodi se u saopćenju kompanije.

Situacija nije sigurna, a infrastruktura je ozbiljno narušena u nekim područjima. Određene Boscheve tvornice nemaju osigurano neprekidno napajanje i opskrbu vodom. I na kraju, pristup gorivu veoma je ograničen u mnogim dijelovima Japana. Također je situacija kod nekih dobavljača i dalje nesigurna. Bosch naporno radi s dobavljačima i proizvođačima na pronalaženju rješenja u tim slučajevima. Ekipa za koordinaciju usluga u hitnim slučajevima koju je oformila japanska regionalna kompanija koordinira potrebne radnje na lokaciji za Boscheve zaposlenike u Japanu.

Kako je saopćeno, prema trenutnim saznanjima nitko nije smrtno stradao niti je ozlijeđen na nijednoj Boschevoj lokaciji u Japanu. Još uvijek se procjenjuje točna količina štete na zgradama. Ono što se sa sigurnošću može reći jest da se nijedna zgrada nije urušila, te da nije došlo do požara na nijednoj Boschevoj lokaciji.

Milijun eura trenutne pomoći za Japan

Bosch grupa osigurala je jedan milijun eura kao trenutnu pomoć za žrtve potresa i tsunamija u Japanu. Tako će podržati posao ublažavanja posljedica katastrofe koji u toj državi trenutno obavlja japanski Crveni križ. Daljnje će se mjere poduzeti čim se dobije jasnija slika o količini štete i o poslovima obnove koje treba izvršiti.

"Katastrofa u Japanu duboko je potresla sve u Boschu. Ova donacija simbol je našeg dubokog suosjećanja", rekao je Franz Fehrenbach, predsjednik Upravnog odbora tvrtke Bosch. Dodao je da se zasad može samo nagađati o stvarnom razmjeru razaranja. Iz toga razloga, objasnio je, Bosch je namjeravao odgoditi bilo koju odluku o tome kako Bosch može najbolje pomoći državi i ljudima u obnovi.

Bosch je prisutan u Japanu već 100 godina. Društvo trenutno zapošljava oko 8000 djelatnika na 36 lokacija u državi. Bavi se razvojem i proizvodnjom proizvoda za divizije u poslovnim sektorima Tehnologija motornih vozila, Industrijska tehnologija te Potrošna dobra i građevinska tehnologija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.