NavMenu

Croatia Airlines uspostavlja letove između Zagreba i Mostara uz milion KM subvencije

Izvor: Klix Srijeda, 29.03.2023. 08:30
Komentari
Podeli
(Foto: Vytautas Kielaitis/shutterstock)
Aviokompanija Croatia Airlines će ponovno uspostaviti letove na relaciji Zagreb - Mostar nakon što je ranije aplicirala na javni poziv mostarskog aerodroma koji za te letove predviđa milion KM subvencije.

Sredinom marta ove godine, Međunarodna zračna luka Mostar objavila je Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu radovne linije Mostar - Zagreb - Mostar.

Kako prenosi Exyuaviation, očekuje se da će Croatia Airlines ponovno uspostaviti letove nakon što se aviokompanija prijavila na javni poziv i očekuje se da će letovi započeti 3. maja te da će biti organizirani tri puta sedmično, srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Kako bi se putnici mogli povezati sa drugim evropskim letovima te kompanije, letovi će iz Zagreba polaziti četvrtkom i nedjeljom u 23 sata sa povratnom linijom sljedećeg jutra, a očekuje se da karte uskoro budu u prodaji.

Inače, gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je prije dva dana da će u tu namjenu iz budžeta grada biti izdvojeno milion KM subvencija, ali da to ne znači da grad odustaje od dovođenja niskobudžetnih aviokompanija.

Mostarski aerodrom imao je svega 1.942 putnika u 2021. godini, te samo pet putnika u prvom mjesecu 2023. godine.

Vlada FBiH nedavno je Aerodromu Mostar dodijelila 1,3 mil KM sredstava koja će biti utrošena na palte uposlenika i uredski materijal.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.