NavMenu

Sarajevo Business Forum 17. i 18. maja u Sarajevu, zvanično otvorena online registracija učesnika

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 15:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Zvanično je otvorena online registracija učesnika i medija za 12. Sarajevo Business Forum, koji će biti održan 17. i 18. maja u Sarajevu (Hotel Hills Ilidža).

Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno - investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se registrovati putem veb stranice sarajevobusinessforum.com, saopšteno je iz Bosna Bank International (BBI).

Sarajevo Business Forum dvanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je regionalna saradnja i mogućnosti jačanja privrednih odnosa sa Evropskom unijom, o kojoj će ključni donosioci odluka iz regiona diskutovati već prvog dana foruma. U fokusu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Business Foruma bit će i infrastrukturni projekti i energetika, u cilju boljeg povezivanja regiona u prevazilaženju svjetske energetske krize.

Osim online registracije za učešće, privrednici mogu prijaviti i postaviti svoje investicijske projekte iz različitih industrija, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards.

Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju sve učesnike Sarajevo Business Foruma, koje pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom - Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke - Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.